Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Grand Old Ladies

Trainers

Bibi Schreuder

Inge Land

Locatie
  • Kiemkracht64
  • Hatertseweg 7a
  • 6581 KD, Malden
Prijs

€ 495,-

Aantal dagen

2 dagen

Startdatum

29 november 2023

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 20 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Grand Old Ladies

Leer van de twee systemische Grand Old Ladies die als een van de eersten in Nederland het systemisch werk met opstellingen neerzetten! Inge en Bibi startten samen in 1999 in de eerste opleiding in Nederland en brengen zo twee maal drieëntwintig jaar ervaring en ontwikkeling in en van systemisch werk mee…

In deze tweedaagse werken Inge en Bibi om beurten met een aantal deelnemers die een vraag willen onderzoeken met een opstelling of een levensintegratie proces (LIP) of systemische oefening. Er zal veel ruimte zijn voor vraag en uitleg. Inge en Bibi delen graag vanuit hun ervaring en systemische kennis.

 

Voor wie?

Deze leerzame tweedaagse is voor mensen die zelf opstellingen begeleiden, mensen die bezig zijn met een opleiding in systemisch werk en mensen die nieuwsgierig zijn naar opstellingen.

 

Bibi over Inge:

“Inge en ik zaten in de allereerste groep van de eerste opleiding familieopstellingen in Nederland in 1999. Ik keek tegen Inge op, zij was een zeer ervaren therapeut en ik was toen nog docent in het middelbaar beroepsonderwijs.

We bleven elkaar vaak tegenkomen, eerst in intervisie en daarna in haar prachtige Vuurvlieg, het gebouw dat zij speciaal voor opstellingen bouwde en waar Jan Jacob en ik vaak workshops gaven. Maar gek genoeg zag ik haar zelden zelf aan het werk met opstellingen. Wel verwees ik altijd mensen naar haar die me om een therapeut vroegen. Dan zei ik altijd: ‘Ik weet niet hoe ze werkt, maar ik vind haar een zeer integere vakvrouw.’

Inge is zich altijd blijven scholen en heeft ook LIP (Levens Integratie Proces van Wilfried Nelles) in haar bagage, waardoor ze steeds een rijk aanbod heeft voor haar cliënten en de deelnemers van haar workshops. Haar nieuwsbrieven lezen als gedichten waarin ze het leven filosofisch vanuit allerlei perspectieven beziet.

Langzamerhand durfden we elkaar vrienden te noemen waardoor we veel overeenkomsten herkennen en juist ook verschillende ideeën uiten. Inge kan heerlijk eigenwijs zijn en staat lachend open voor andere eigenwijze mensen! 

We vertellen elkaar over nieuwe inzichten en onze ontwikkeling, maar hebben nog steeds niet gezien hoe ieder opstellingen begeleidt. Dus vóórdat ze stopt met werken (dat zegt ze al jaren!) wil ik haar manier van werken zien! Spannend om dat nu van elkaar te gaan ervaren! 

Ik verheug me erop om van Inge te leren, om van de vragen van de deelnemers te kunnen leren en om te leren van de verschillende invalshoeken!”

 

Inge over Bibi:

“Samen zijn wij gestart in de eerste opleiding van het Bert Hellinger Instituut. Bibi is een vakvrouw, met de geschoolde blik van de kunstenaar die de fenomenen met liefde en aandacht waarneemt. Of het nu haar moestuin is of het systemisch werk, ze blijkt bereid tot spitten, grond bereiden en bewerken, zaaien, wachten, oogsten én op haar post blijven zolang en waar het dienend is.

 

Al bijna 25 jaar geeft ze als een kei haar kostbare mineralen aan het systemisch veld, waardoor dat een vruchtbare aarde is geworden en vrucht kan dragen. En net als de keien in de bergen heeft ze door haar gestage stapeling voor velen het pad door dat veld toegankelijk en begaanbaar gemaakt.

Nederig, bescheiden én krachtig toont zij zich in alle eenvoud een meester. En is ze met een open hart bereid de nieuwe generatie en de nieuwe ontwikkelingen te omarmen.

 

Ze eert het kleine als geen ander, kijkt voorbij het drama en ziet de eerste tekenen. Ze geeft ruimte aan dat wat nodig is en aan het nieuwe dat zich aandient. In haar moestuin, dankbaar voor alles wat er groeit, geniet ze van de smaak van de volrijpe peer maar evenzeer van die van het verschrompelde appeltje. Dat schept veiligheid, dan durf je wel met je eigen verschrompelde, toegedekte kant te komen, met je ongemak, met je donkere kant in het volle vertrouwen dat onder haar leiding je ware aard, smaak en schoonheid zonder drama of grootsheid tevoorschijn komen.

 

Dankbaar voor haar bijdrage ben ik benieuwd naar onze synergie!”

 

 

Inge Land

Als ervaren psychotherapeut, NLP trainer en familieopsteller van het eerste uur leerde ze van Bert Hellinger (1997), Gunthard Weber (2000), Franz Ruppert, Wilfried Nelles en vele anderen. 

In het systemisch werk komen haar belangrijke waarden samen: liefde voor de waarheid, zoeken naar de kern, diepgang en dit alles ‘gewoon’ verankerd in de werkelijkheid, op zoek naar wat ons sterker en meer eigen maakt.

Integer en open volgt ze de nieuwste ontwikkelingen binnen het systemisch werk. Zo heeft ze de LIP opstellingsvorm in Nederland geïntroduceerd en heeft deze opgenomen in haar aanbod. 

Meer over Inge lees je hier: https://ingeland.nl

 

Bibi Schreuder

Sinds de oprichting mede-eigenaar en nu ‘stam-oudste’ van en opleider bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. 

Meer over Bibi lees je hier: https://hellingerinstituut.nl/team/

Aanmelden

2 dagen

29 november 2023
Dag 1: 09:30 - 17:00Bibi Schreuder, Inge LandMalden
30 november 2023
Dag 2: 09:30 - 17:00Bibi Schreuder, Inge LandMalden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.