Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Online introductieworkshop Systeem Dynamieken in Organisaties

Trainer

Dagmar Ambachtsheer

Locatie
  • Online
  • , Online
Prijs

€ 95,-

Aantal dagen

1 dag

Startdatum

13 oktober 2023

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 8 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Online introductieworkshop Systeem Dynamieken in Organisaties

We zijn allemaal onderdeel van vele systemen. En we worden bewogen door systemen. Deze krachten werken grotendeels onbewust. Inzicht in de systeemdynamiek helpt je om bewust te worden van patronen en loyaliteiten die aan het werk zijn terwijl je soms andere plannen maakt…  In deze online workshop krijg je een laagdrempelige eerste kennismaking met systeemdynamiek in organisaties en met opstelling als middel om systeemdynamiek zichtbaar te maken.

Na een inleiding over hoe systemen werken, worden er met hulp van het programma SystemicVR opstellingen gedaan. Het lijkt op opstellingen die wij ook fysiek in dezelfde ruimte doen maar dan virtueel en in 3D. De vraagsteller kan de opstelling vanuit verschillende posities bekijken en zelfs door de ogen van de representanten.

Tijdens het begeleiden van opstellingen zal waar mogelijk en gepast de interventies hardop geduid worden. In een opstelling komen zoveel thema's langs, dat de kans groot is dat al door het meebeleven van de opstelling van een ander, er bij jezelf een proces opgang komt, waarin verheldering op eigen (onbewuste) vragen ontstaat en je systemische bewustzijn wordt aangewakkerd.

 

Meer informatie

Na een workshop systeemdynamiek in organisaties zal nog een tijdlang een proces in werking zijn. Of je nou zelf een opstelling gedaan hebt of opstellingen van anderen hebt bijgewoond. 

Na deze workshop:

  • Heb je nieuwe inzichten;
  • Leer je wat de grondslag van je vraagstuk is;
  • Krijg je zicht op onbewuste dynamieken die meedoen in je vraagstuk;
  • Is er mogelijk innerlijk al een nieuwe beweging in gang gezet;
  • Je hebt kennis gemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te                hebben aan/getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen.

 

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn in organisaties willen vergroten, wel eens een online organisatieopstelling willen meemaken en/of voor mensen die een organisatievraagstuk willen onderzoeken met een opstelling. Bij deze workshop kunnen er ongeveer 3 cases behandeld worden. Op de dag zelf wordt door de begeleider bepaald met welke cases er gewerkt wordt. 

Aanmelden

1 dag

13 oktober 2023
Dag 1: 09:30 - 17:00Dagmar AmbachtsheerOnline

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.