Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Introductieworkshop opstellingen

Trainer

Barbara Hoogenboom

Locatie
  • Nieuw Leven
  • Kadijksweg 8
  • 1791 LT, Den Burg (Texel)
Prijs

€ 50,-

Aantal dagen

1 dag

Startdatum

29 maart 2024

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 9 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Introductieworkshop opstellingen

Systemisch werk. Opstellingen. De systemische bril. Naar de onderstroom kijken. 

Een probleem ‘oplossen’ met een opstelling. Kan dat? Zijn opstellingen magisch? 

Wellicht heb je weleens een van die termen die hierboven staan gehoord, maar heb je nog niet uit eerste hand ervaren wat een opstelling eigenlijk is. Of wat er gebeurt als je een ‘systemische bril’ op zet. 

Of misschien heb je het wel eens ervaren, maar ben je nieuwsgierig hoe het bij het Hellinger Instituut gedaan wordt. Of misschien ben je heel ervaren en wil je gewoon weer eens kort ‘thuis’ komen in dit werk en/of bij ons.

Kortom: iedereen die wil, is welkom.

Tijdens een introductieworkshop van een halve dag wordt eerst uitgelegd wat de theorie is van de ‘systemische bril’. En vervolgens en hoe je met die bril en met de werkvorm van een opstelling kunt kijken naar persoonlijke- of organisatievraagstukken. Dan gaan we ervaren. Met ervaren wordt bedoeld: we gaan een opstelling doen. De aanwezigen mogen een actueel vraagstuk inbrengen en ter plekke wordt door de begeleider besloten met welk vraagstuk plenair gewerkt wordt. Niemand heeft vooraf ‘garantie’ op een eigen opstelling. De begeleider voert een verkennend gesprek met de inbrenger over het vraagstuk, waarna een opstelling gedaan wordt.

Meestal zit in een vraagstuk van de één ook veel lering voor de anderen, omdat er bijvoorbeeld een herkenbaar thema ingebracht wordt. 

Na afloop van de opstelling -en ook een korte pauze- is er gelegenheid tot het stellen van vragen over de systemische bril en -werkwijze.

Na deze halve dag heb je zowel een indruk van deze manier van werken, en of dat jou aanspreekt, en ook heb je kennis gemaakt met de stijl van werken van het Hellinger Instituut.

Aanmelden

1 dag

29 maart 2024
Dag 1: 09:30 - 12:30Barbara HoogenboomDen Burg (Texel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

EVENT
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.