Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Thuis in twee werelden

Trainers

Sara Boonman

Izaira Kersten

Locatie
  • De Paddestoel
  • Kometensingel 175
  • 1033 BE, Amsterdam
Prijs

€ 625,-

Aantal dagen

3 dagen

Startdatum

1 maart 2024

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 12 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Thuis in twee werelden

Een reis langs heimwee en verlangen

Intro

Waar is je thuis? Waar liggen je wortels?

Welke verhalen, muziek, en gerechten van thuis hebben jou gevormd? En hoe verhouden die zich met de andere wereld? Thuis in het ene land en thuis in het ander land. Op de ene plek mis je de andere plek. Wat doet het met je als je heimwee hebt naar iemand of naar een plek? Hoe helpt dit je en waar staat het je in de weg? Wat is de prijs en wat brengt het je?

Diep van binnen zitten soms andere verhalen uit je eigen cultuur die je niet helemaal leeft of niet laat zien. Die je onbewust onderdrukt en met een aangepast verhaal komt.

Je binnenwereld en buitenwereld is niet altijd congruent. Dat maakt het soms lastig om plek in e nemen met je verlangens, potentie en om te putten uit jouw verhalen bron.

In deze workshop gaan we terug naar die verhalen. Met systemische en narratieve werkvormen bieden we je de mogelijkheid om te kijken naar je achtergrond, je familie en je landen van herkomst en hoe dit jou heeft gevormd. Door je verhalen, rituelen en emoties te vertellen word je zichtbaar. Het delen van de innerlijke en fysieke reis die je steeds maar weer moet maken tussen twee landen, twee culturen en twee talen geef kracht en troost.

Theater en systemisch werken is verrijkend en soms zelfs helend. Je stapt in de ervaring en  maakt een tocht naar binnen. Door in de groep je verhaal te delen en familieopstellingen te doen, komt er een nieuw perspectief op jouw verhaal. Inzoomen en uitzoomen helpt om zo meer plek in te nemen met wie je bent, wat je kan en wat je wilt.

Voor wie

Voor iedereen die dit zo goed kent; leven in twee werelden. Voor iedereen die zijn of haar verhalen hierover wil delen in gemeenschap. Voor iedereen die zijn of haar vragen hierover met familieopstellingen wil onderzoeken. En voor iedereen die de behoefte heeft om ook de verhalen van gelijkgestemde te horen.

Praktische informatie:

Dag 1:

We starten om 17:00 uur met een licht diner. Aansluitend is de vertelvoorstelling over de universele thema’s over het thuis zijn in twee werelden. We ronden deze avond rond 21:00 uur af.

Dag 2 en dag 3:

Op deze dagen zijn de werktijden van 9:30 uur  tot 17:00 uur.

Onderdelen die je erin mag verwachten zijn:

  • Vertelvoorstelling
  • Een aantal familie-opstellingen rondom persoonlijke vragen
  • Narratieve werkvormen; spelen en ontdekken van niet vertelde verhalen
  • Uitwisselen en reflectie in het collectief.
  • Inclusief 1 x diner en 2 x lunch

 

Over de begeleiders

Izaira en Sara hebben beide een achtergrond in het theater en zijn systemisch opgeleid.

Izaira Kersten is actrice en trainer.

"Ik begeleid al vele jaren mensen in organisaties om een authentiek en congruent verhaal te vertellen, meer plek in te nemen en een ander perspectief te krijgen op de situatie. Ik heb een groot vertrouwen dat iedereen vol verhalen zit; grote, kleine, meeslepende en humoristische verhalen. Zelf neem ik nu ook meer plek in met mijn Antilliaanse en Surinaamse roots. Ik voeg mijn werkervaring en mijn ‘Krioyo saus” samen voor deze workshop."

 

Sara Boonman is trainer bij het Hellingerinstituut

"Ik begeleid organisaties, teams en mensen op zoek naar (verborgen) potentieel. Ik geloof in het al aanwezige talent en het kunnen dragen van het eigene in ieder mens. Met roots in het Zeeuwse en in het Groningse, verbonden met het aardse en het universum begeleid ik graag anderen met systemisch werk in het (her-) ontdekken van je achtergrond."

 

Eind april 2024 is er een speciale editie van deze workshop op Curaçao. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Izaira (izairakersten@hotmail.com) of bij Sara (sara@hellingerinstituut.nl).

Aanmelden

3 dagen

1 maart 2024
Dag 1: 17:00 - 21:00Sara Boonman, Izaira KerstenAmsterdam
2 maart 2024
Dag 2: 09:30 - 17:00Sara Boonman, Izaira KerstenAmsterdam
3 maart 2024
Dag 3: 09:30 - 17:00Sara Boonman, Izaira KerstenAmsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.