Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Opleiding

Systemisch Interventieschap en Begeleiderschap met Paarden

Trainers

Marion Latour

Jochen Beyer

Locatie
  • Gieten
  • Bonnen 55
  • 9461 TC, Gieten
Prijs

€ 2495,-

Aantal dagen

6 dagen

Startdatum

19 juni 2024

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 7 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Opleiding

Systemisch Interventieschap en Begeleiderschap met Paarden

Inleiding

De verdiepingsopleiding Systemisch Interventieschap en Begeleiderschap met paarden is een intensieve opleiding van 6,5 dag. Of je nu van plan bent om met de hulp van paarden je systemisch werk te gaan doen of (juist) niet, deze opleiding geeft een grote impuls aan je interventieschap en begeleiderschap in het systemisch werk. Deze reis met jezelf, en de paarden en de natuur is een verdieping en aanvulling op jouw rol als systemisch opsteller en/of coach.

Paarden en hun kracht in systemisch werk

Paarden leven in het hier en nu en leven in het “wij”. In de natuur overleeft een paard niet lang als individu. De overlevingskans van een kudde paarden is vele malen groter. Zo weten zij al meer dan 65 miljoen jaar te overleven op aarde.

Paarden hebben een zeer gevoelig en sterk ontwikkeld waarnemingsvermogen. Ze kijken naar elkaar, en naar de mens, als individu en tegelijk als schakel in het geheel, in het collectief. Met andere woorden: ze kijken hoe het potentieel van eenieder bijdraagt tot het overleven en behoud van het geheel. Dat is waar zij zich op richten, vanuit het hier en nu, en alles wat in het verleden gebeurd is hoort erbij.

Hun natuurlijk gedrag, wijsheid, bewegingen en uitnodigingen zijn een bron van inspiratie in deze opleiding.

Voor wie?

Je hebt een afgeronde opleiding als organisatie- en/of familieopsteller of een afgeronde opleiding als systemisch coach. Je wilt je verdiepen in je eigen begeleiderschap en interventieschap met hulp van paarden. Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van paarden om deel te nemen aan deze opleiding.

Doel van de opleiding

De opleiding Systemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden geeft een nieuwe impuls aan jouw kennis en toepassing van het systemisch werk.

Na het afronden van de opleiding:

 

  • heb je jouw eigen instrument van systemisch waarnemen verder geslepen
  • heb je je begeleiderschap verdiept zowel als opsteller als ook in de rol van coach of (bege-) leider
  • heb je je interventieschap aangescherpt, in het onmiddellijke
  • kan je je systemische werk combineren met de natuur, paarden, alles wat er is

Programma

De opleiding bestaat uit 2 blokken van totaal 6,5 dag.

Tijdens het eerste blok ligt de focus op begeleiderschap: jij, het paard & de kudde, de cliënt. Hoe vind je elkaar, wanneer verlies je elkaar en jezelf? Wie ben jij als begeleider, met alles wat er is en in volle resonantie met het hier en nu.

Tijdens het tweede blok ligt de focus op interventieschap en de impulsen voor interventies.

Wat kan je leren over de scherpte en onmiddellijkheid van interventies vanuit de paarden? Komen de impulsen vanuit jou, het paard of ergens anders vandaan? Hoe laat je de interventies onmiddellijk, scherp, liefdevol en meedogenloos zijn?

Wij werken tijden de opleiding met een groep van maximaal 12 deelnemers met 2 trainers. Daardoor is er veel ruimte voor je eigen ontwikkeling in je begeleiderschap en interventieschap en systemisch te werken met hulp van de paarden. De opleiding vindt plaats op een buitenlocatie in Gieten.

 

Toelating

Er is een vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de training Systemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden: een afgeronde opleiding als organisatie- en/of familieopsteller of een afgeronde opleiding als systemisch coach. 

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Aanmelden

6 dagen

19 juni 2024
Blok 1: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten
20 juni 2024
Blok 1: 10:00 - 21:30Marion Latour, Jochen BeyerGieten
21 juni 2024
Blok 1: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten
18 september 2024
Blok 2: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten
19 september 2024
Blok 2: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten
20 september 2024
Blok 2: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.