Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Systemisch werk in combinatie met paarden

Trainers

Marion Latour

Jochen Beyer

Locatie
  • Gieten
  • Bonnen 55
  • 9461 TC, Gieten
Prijs

€ 195,-

Aantal dagen

1 dag

Startdatum

7 juni 2024

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 10 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Systemisch werk in combinatie met paarden

Paarden en hun krachtige bijdrage in systemisch werk

Paarden leven in het hier en nu en leven in het “wij”. In de natuur overleeft een paard niet lang als individu. De overlevingskans van een kudde paarden is vele malen groter. Zo weten zij al meer dan 65 miljoen jaar te overleven op aarde. Paarden hebben een zeer gevoelig en sterk ontwikkeld waarnemingsvermogen. Ze kijken naar elkaar, en naar de mens, als individu en tegelijk als schakel in het geheel, in het collectief. Met andere woorden: ze kijken hoe het potentieel van eenieder bijdraagt tot het overleven en behoud van het geheel. Dat is waar zij zich op richten, vanuit het hier en nu, en alles wat in het verleden gebeurd is hoort erbij en valt samen in het heden.

Hun natuurlijke gedrag, aanwezigheid, wijsheid, bewegingen en uitnodigingen zijn een bron van inspiratie en input voor deze workshop.

In deze workshop werken wij met 3 Friese paarden (Tamar, Jurre en Aura) die met elkaar leven in een mini kudde in Gieten. Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben met paarden, ze zijn gewoon met ons en wij met hun.

Tijdens de workshop is er ruimte voor een aantal (persoonlijke) vraagstukken die door de deelnemers ingebracht kunnen worden. Verder gaan we door diverse praktische oefeningen ervaringen opdoen met het systemisch werken in combinatie met paarden.

Deze workshop vindt buiten plaats. Indien er weersomstandigheden zijn (zoals extreem warm weer, regen, wind etc) dan kan de workshop verplaatst worden naar een andere datum. 

Aanmelden

1 dag

7 juni 2024
Dag 1: 10:00 - 17:00Marion Latour, Jochen BeyerGieten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.