Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

BHI in Corona tijd

Ons beleid in het aangezicht van de ontwikkelingen rond Corona.

Update 12 maart

Vanaf 15 maart aanstaande zal het BHI weer open gaan voor groepsbijeenkomsten. Als trainingsinstelling met privé locaties mogen we weer opleidingen en workshops geven. De formele maatregelen staan ons toe om met groepen tot max. 30 personen met 1,5m afstand bij elkaar te komen.  We kunnen dit echter alleen mogelijk maken als we ons met z’n allen strikt houden aan ons Coronaprotocol.

Meer informatie over de maatregelen die we hanteren vind je in onze Samen een veilige setting maken infographic

 

Update 15 december

In verband met de lockdown zal het BHI vanaf 16 december 2020 tot en met 15 maart 2021 gesloten zijn voor groepsbijeenkomsten.

 

Update 17  november

BHI gaat weer open vanaf woensdag 18 november!

Op 13 oktober hadden wij besloten om vanuit het BHI niet te willen bijdragen aan extra besmettingskansen en daarom voor vier weken te stoppen met groepsbijeenkomsten op onze locaties. We deden dit -net als in maart – uit verantwoordelijkheidsgevoel voor de overbelasting van de zorg.

Nu we de piek van deze tweede golf achter ons lijken te hebben en de ziekenhuizen deze golf redelijk aankunnen, gaan wij na ruim vier weken uitsluitend online werk, weer fysiek met groepen werken. We zijn van online werken gaan houden èn zijn ook verheugd om jullie weer in levenden lijve te ontmoeten.

Wèl willen we in deze ontmoetingen de regels en adviezen gezamenlijk naleven. Dat betekent dat we onze deelnemers vragen een mondkapje op te hebben zolang je niet op je stoel zit, en doen dat zelf ook. Ook tijdens opstellingen en oefeningen worden er mondkapjes gedragen. Verder houden we anderhalve meter afstand tot elkaar. In ruimtes waar de stoelen niet allemaal op anderhalve meter afstand kunnen staan, zijn de stoelen van elkaar afgescheiden door transparante schermen.

We zullen veel ventileren, dat kan betekenen dat het soms wat fris is, dus neem extra vest en sjaals mee. Neem graag je eigen mondkapje(s) mee, en vanzelfsprekend zorgen wij ook voor voldoende voorraad mondkapjes en desinfectiemiddelen op de locaties.

Verder nemen we extra maatregelen met betrekking tot hygiëne. Zo wordt de lunch niet als buffet geserveerd, maar krijgt iedereen een eigen dienblad met een heerlijke verse maaltijd. En worden tussendoor de toiletten en deurgrepen extra schoon gemaakt.

Namens het team van BHIN,
Sandra Hardenberg (officemanager), Barbara Hoogenboom (mede-eigenaar) en Bibi Schreuder (mede-eigenaar).

 

 

Dinsdag 13 oktober 2020 hebben wij de persconferentie gezien en even op ons laten inwerken.

De formele maatregelen zouden ons toestaan om met groepen tot max 30 personen met 1,5m afstand bij elkaar te komen. Echter de geest van de maatregelen is om sociale contacten en bewegingsverkeer zo veel als mogelijk te voorkomen. Ook mag er van het openbaar vervoer alleen nog gebruik gemaakt worden voor noodzakelijke reizen. Veel van onze deelnemers zouden ook vanwege persoonlijke redenen en/of omdat hun werkgever het niet wil, zelf besluiten niet te komen, waardoor we sowieso veel te maken zouden hebben met incomplete groepen.

Als BHI hebben we steeds laten weten dat wij de richtlijnen van de overheid volgen. Gezien het bovenstaande zijn wij van mening dat wij de richtlijnen op deze manier volgen: per 15 oktober 2020 en wel voor de komende vier weken, dat is zolang als de overheid de laatste maatregelen nu heeft voorgesteld, switchen wij onze activiteiten naar online.* Dit doen we vooral om mede bij te dragen aan het verminderen van het sociale verkeer vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wat een groot verschil uitmaakt met de situatie in maart 2020, is dat wij inmiddels heel veel ervaring hebben opgedaan met online werken. We durven zelfs te zeggen dat het online werken inmiddels een onlosmakelijk onderdeel geworden is van systemische fenomenologisch werk. Los van de meest recente ontwikkelingen rond COVID-19, hadden wij om die reden al een mooi aanvullend online aanbod gemaakt, de impulsen volgend die de evolutionaire kracht ons bracht en brengt.

We beseffen ook dat online ontmoeting en ontwikkeling anders is dan in persoon, met een groep, met elkaar in dezelfde ruimte te zijn. In beide vormen van ontmoeting, staan wij voor onze kwaliteit, impulskracht en nabijheid, verbonden aan het diepste fundament van systemisch fenomenologisch werk.

 

14 oktober 2020

Namens het team van BHIN,
Sandra Hardenberg (officemanager), Barbara Hoogenboom (mede-eigenaar) en Bibi Schreuder (mede-eigenaar).

 

 

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie.