Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

BHI in Corona tijd

Ons beleid in het aangezicht van de ontwikkelingen rond Corona.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze houding en onze aanpak ten aanzien van het werken met groepen en de mogelijkheden om aan workshops en opleidingen deel te nemen.

Onze deuren zijn weer open!
We zijn voorbereid om weer met groepen te werken, met in acht neming van de regels van het RIVM en, minstens zo belangrijk, het gevoel van veiligheid voor en van deelnemers.

We gaan er vooralsnog van uit dat we rekening moeten houden met 1,5 meter afstand houden.
Dat betekent:

  • Dat we in de Zeven Linden en de Drie Essen in Groningen werken met groepsaantallen die de 1,5 meter kunnen waarborgen. Ook als we oefeningen of opstellingen doen. Met behulp van transparante preventie schermen op meerdere plaatsen tussen deelnemers in de kring is het mogelijk dat bestaande opleidingsgroepen als geheel in die locaties kunnen werken.
  • Voor de Paddestoel, de locatie in Amsterdam zijn er alternatieve ruimtes, waar we conform de 1,5 meter richtlijn kunnen werken. Ook zo nodig met behulp van preventieschermen.
  • Voor lopende en in juni geplande nieuwe opleidingen maken de hoofdtrainers afspraken met de groep over locatie, groepsgrootte en eventuele Corona-maatregelen, zo is het mogelijk dat een groep gesplitst wordt in twee parallelle opleidingsgroepen.
  • In onze eigen locaties werken we met aangepaste looproutes,  we zijn vaak en zorgvuldig bezig met het schoonhouden en ontsmetten van onder andere toiletten. We zullen deelnemers in detail hierover informeren in de uitnodigingsbrief.
  • Met andere locaties maken we goede afspraken over Corona-veiligheid.
  • Overnachten is, zoals het ook al was, zelf te regelen. Een aantal hotels in de directe omgeving is open. Die zijn zelf verantwoordelijk voor passende maatregelen. Bed&breakfasts graag zelf benaderen.
  • Wie koorts heeft of verkouden is blijft thuis.
  • Hoe zeer ons werk ook verbonden is met diep menselijk contact, huggen en elkaar aanraken is, voor zolang dat nodig is, not done.
  • Een aantal workshops hebben we gecanceld, niet alleen vanwege het feit dat we niet met groepen kunnen werken, maar ook omdat het aanbod soms niet meer past bij de actualiteit. Nieuw aanbod is in de maak. Live of on-line. Houdt daarvoor de website of onze nieuwsbrief in de gaten.
  • Coaching en individuele opstellingen gaan gewoon door, hetzij live, hetzij per telefoon, hetzij online.

 

En na de zomer?

We denken al heel erg na hoe we onze opleidingen en workshops zullen inrichten vanaf september. Omdat we gemerkt hebben dat heel veel systemisch werk óók online mogelijk is en we daar inmiddels behoorlijk wat ervaring mee hebben opgedaan, kan het zijn dat we meer verschillende werkvormen zullen inzetten om een onverminderde hoge kwaliteit van opleiding te kunnen bieden. Want dat blijft vooropstaan: de kwaliteit die je gewend bent of kunt verwachten van het Bert Hellinger Instituut Nederland.

Namens het team,
Sandra Hardenberg (office manager) en Jan Jacob Stam (mede-eigenaar)

UIT-ZOOMEN: Uitnodiging tot uitwisseling

Het Bert Hellinger instituut nodigt je uit om je vragen die systemisch bezien willen worden in te sturen. Geïnspireerd door onze Spaanse collega Maria Carascal, die met ‘lanza tu pregunta!’ mensen de mogelijkheid gaf om vanuit hun -in Spanje veel strengere- lockdown situatie vragen te stellen aan haar netwerk, bieden we het Bert Hellingerinstituut exploratie platform ‘UIT-ZOOMEN’ aan om je vragen te lanceren die om een systemisch perspectief vragen.

Ben je benieuwd naar onze systemische antwoorden op vragen van anderen, ga dan naar UIT-ZOOMEN

 

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]