Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Workshop

Workshop Leer- en gedragsmoeilijkheden

Details

Trainer

Bibi Schreuder

Locatie

De Paddestoel

Kometensingel 175

1033 BE, Amsterdam

Prijs

€ 260,-

Inbegrepen

koffie, thee en lunches

Cursusdagen

2 dagen

Startdatum

28 oktober 2019

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Workshop Leer- en gedragsmoeilijkheden

Inleiding

In deze workshop gaan we kijken naar leer- en gedragsmoeilijkheden. In deze titel zit ook precies de essentie van het systemisch perspectief. Iets wat in het ‘gewone’ leven geduid wordt als moeilijkheid is, binnen systemisch werk, een oplossing. Of symptoom genoemd. Een symptoom van het systeem, dat klaarblijkelijk signalen geeft. Mogelijk is er in het verleden iemand of iets buitengesloten, werd er niet meer over gepraat, waren werelden niet te verenigen of traumatische gebeurtenissen kregen geen plek. We weten dat systemen compleet willen zijn. De leer- en gedragsmoeilijkheden laten zien (en daarom noemen we het een ‘oplossing’ van het systeem) dat het verleden nog aangekeken moet worden. Dat er erkenning nodig is.

Wanneer ouders of professionals naar het gedrag, of de leermoeilijkheden kijken met de systemische blik -wetend dat het gedrag hard aan het werk is om ons systeem 'heel' te maken- zien we vaak een ontspanning. Het gedrag hoeft dan niet meer zo prominent aanwezig te zijn, waardoor er meer energie vrijkomt voor het leren.

Meer info

Voor wie? Dit is een workshop voor ouders en docenten, begeleiders bij leerproblemen, volwassenen met bijvoorbeeld ADHD of dyslexie en andere geïnteresseerden. Allerlei gedrag- en leermoeilijkheden kunnen ingebracht worden, van autisme stoornissen tot vaak ruzie maken, moeite hebben met rekenen, etc.

Wat kun je na het afronden van de workshop?

  • Je hebt enige kennis van de principes en patronen van systemisch werk
  • Je hebt inzicht in de manier waarop jij bent verbonden met jouw (familie) systeem
  • Je hebt inzicht in de manier waarop jij bent verbonden met andere systemen, zoals school en werk
  • Een nieuwe kijk op leer- en gedragsmoeilijkheden heeft zich ontwikkeld
  • Je kunt aangereikte handvatten inzetten in je dagelijkse (professionele) leven

Programma

Deze tweedaagse doorlopen we aan de hand van persoonlijke vraagstukken. Alvorens we daar mee aan de slag gaan, nemen we je eerst mee in een korte inleiding over systemen en hoe deze ons gedrag kunnen beïnvloeden. Daarna is er ruimte voor ongeveer 12 cases. Op deze manier komen vele patronen aan de orde. Door het zien en ervaren van deze patronen kunnen we je de nodige theorie, inzichten en handvatten meegeven.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

2 Cursusdagen

28 oktober 2019
Blok 1, Dag 1: 09:30 - 17:30Bibi SchreuderAmsterdam
29 oktober 2019
Blok 1, Dag 2: 09:30 - 17:30Bibi SchreuderAmsterdam

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]