Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Opleiding

Systemisch Adviseren

Details

Trainers

Marije Boot

Siebke Kaat

Locatie

Drakenburg

Doctor Albert Schweitzerweg 1

3744 MG, Baarn

Prijs

€ 3200,-

Inbegrepen

koffie, thee en lunches

Cursusdagen

8 dagen

Startdatum

3 maart 2020

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Extra informatie

Bekijk de brochure

Opleiding

Systemisch Adviseren

Inleiding

Deze opleiding richt zich op diegene die vanuit een adviserende of begeleidende rol gevraagd wordt bij te dragen aan verandering binnen professionele samenwerkingsverbanden, zoals organisaties, teams, afdelingen of netwerken. 

In de opleiding Systemisch Adviseren leer je vanuit de systemische bril kijken naar dat wat in organisaties en teams speelt. Je krijgt inzicht in hoe je vanuit jouw plek kunt bijdragen aan helderheid en vitaliteit. Soms betekent dit ook beseffen dat jij vanuit jouw plek niet zoveel kunt doen als je zou willen, of inzien dat een (deel-)systeem haar einde heeft bereikt. Je leert je waarneming aan te scherpen zodat je gevoeliger wordt voor signalen en patronen van een systeem.   Kortom: je leert systemisch waarnemen, denken en handelen, zónder opstellingen. Je ontdekt manieren hoe je jouw adviseurschap kunt verrijken met het systemisch perspectief, zodat uiteindelijk organisaties beter kunnen doen waar ze voor bestemd zijn.

Meer info

Ben jij een adviseur (intern of extern), teamcoach, consultant of een transitiecoach? Merk je dat je soms vastloopt in je huidige mogelijkheden, omdat je weet dat er meer aan de hand is, maar je je vinger er niet achter krijgt? Of zou je je advies- en interventie mogelijkheden willen uitbreiden? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou. De opleiding richt zich op eenieder die advies en begeleiding biedt aan professionele samenwerkingsverbanden, zoals organisaties, teams, afdelingen, projectteams en netwerken.

Dit kun je na het afronden van de opleiding:

  • Naar organisaties en netwerken kijken met een systemische bril 
  • Je zintuigen (gewaar-zijn) als instrument benutten 
  • Werken vanuit de systemische basishouding
  • Veel voorkomende patronen en dynamieken herkennen in teams, organisaties en netwerken
  • Systemische kennis en inzichten vertalen naar verkennende vragen en interventies, zodat organisaties/functionarissen beter kunnen doen waar ze voor bestemd zijn

Programma

De opleiding Systemisch Adviseren bestaat uit vier blokken van twee aaneengesloten dagen. Naast kennisoverdracht is er veel tijd om van en met elkaar te leren, te experimenteren en uit te proberen aan de hand van praktijksituaties. Tussen ieder blok ga je ook aan de slag in kleine (regionale) oefengroepen. Aangezien waarnemen en registreren essentiële vaardigheden zijn, staan er in elk blok ook diverse gewaarzijns-oefeningen op het programma. Je leert alledaagse interventies te doen vanuit de systemische invalshoek. Je leert dus niet om opstellingen te begeleiden. Soms gebruiken we mini-opstellingen als leermiddel, zodat je ‘plek-bewustzijn’ ontwikkelt. 

Bij inschrijving ontvang je het boek ‘Systemisch Adviseren: de organisatie als levend systeem’ (auteurs Siebke Kaat en Anton de Kroon). Dit boek wordt tevens gebruikt bij de opleiding. 

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Gerelateerde lectuur

Gerelateerde lectuur

Systemisch Adviseren

De organisatie als levend systeem

Siebke Kaat en Anton de Kroon

Een praktijkboek voor adviseurs en ieder die iets wil veranderen, verbeteren of begrijpen over het functioneren van haar of zijn team of werk. De aanpak is eenvoudig als effectief: uitzoomen in plaats van details analyseren; naar het vertrekpunt kijken om het einddoel…

Bekijk het boek

8 Cursusdagen

3 maart 2020
Blok 1, Dag 1: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
4 maart 2020
Blok 1, Dag 2: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
21 april 2020
Blok 2, Dag 1: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
22 april 2020
Blok 2, Dag 2: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
9 juni 2020
Blok 3, Dag 1: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
10 juni 2020
Blok 3, Dag 2: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
8 september 2020
Blok 4, Dag 1: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn
9 september 2020
Blok 4, Dag 2: 09:30 - 17:30Marije Boot, Siebke KaatBaarn

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]