Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Workshop

Hanteren van trauma in opstelling en/of coaching

Details

Trainers

Barbara Hoogenboom

Marion Latour

Locatie

De Paddestoel

Kometensingel 175

1033 BE, Amsterdam

Prijs

€ 355,-

Cursusdagen

2 dagen

Startdatum

6 januari 2020

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Hanteren van trauma in opstelling en/of coaching

Inleiding

Als systemisch begeleider kun je op de meest onverwachte momenten geconfronteerd worden met een trauma reactie bij je client, in een opstelling of bij aanwezigen in een workshop of training. 

Hoewel een instinctieve reactie die van ‘freeze’ (bevriezen), ‘fight’ (vechten) of ‘flight’ (vluchten) zou kunnen zijn, je hebt óók een verantwoordelijkheid als begeleider. 

Hoe voorkom je dat je client in een ‘slechtere’ toestand vertrekt dan dat zij of hij aankwam?

Hoe hanteer je jezelf en dat, wat is geopend? Hoe kun je aanwezig blijven en wat kun je doen?

Meer info

Deze workshop is bedoeld om te leren wat het van jou als begeleider vraagt om met traumatische gebeurtenissen en reactiveringen bij client of aanwezigen om te gaan. Welke innerlijke houding vergt dit? Hoe kun je signalen oppikken die op trauma wijzen? En wat zijn eerste stappen die je kunt zetten om met dat wat geopend en geraakt is, te werken?

In deze tweedaagse workshop worden de eerste beginselen van het werken met trauma uitgelegd. Er worden veel oefeningen gedaan om te exploreren wat het van jou als begeleider vraagt om met trauma te werken. Er worden praktische manieren aangereikt die je zullen helpen in je allround begeleiderschap. 

In deze workshop is de focus op het begeleiderschap van clienten met trauma’s en zal weinig tot geen gelegenheid zijn voor persoonlijke traumaverwerking.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

2 Cursusdagen

6 januari 2020
Dag 1: 09:30 - 17:30Barbara Hoogenboom, Marion LatourAmsterdam
7 januari 2020
Dag 2: 09:30 - 17:30Barbara Hoogenboom, Marion LatourAmsterdam

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]