Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Workshop

Workshop Ziekte en Gezondheid

Details

Trainer

Bibi Schreuder

Locatie

De Zeven Linden

Middelberterweg 13a

9723 ET, Groningen

Prijs

€ 275,-

Cursusdagen

2 dagen

Startdatum

6 februari 2020

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Workshop Ziekte en Gezondheid

Inleiding

Hoe houden ziekten en symptomen verband met trans-generationele patronen? Hoe volgt iemand, onbewust, het lijden van iemand anders in zijn of haar familiesysteem? Wat is de systemische 'boodschap' in een symptoom? In deze workshop onderzoeken we -afhankelijk van de vraag van de cliënt- de dynamieken die gepaard gaan met het symptoom of ziekte. Welke waarheid wil aan het licht komen? Naast opstellingen zullen er ook korte inleidingen en reflecties zijn.

Voor alle duidelijkheid: opstellingen zijn geen behandeling. Daarvoor is de arts. Wel kunnen opstellingen helpen te onderzoeken hoe je je kunt verhouden tot een ziekte of symptoom. Dat helpt de condities voor genezing te versterken, geeft soms zielenrust, verbetert de relaties met dierbaren om je heen en geeft soms fysieke verbetering.

Meer info

Na deze workshop:

  • Is er onderzocht of jouw vraagstuk dynamieken heeft die gepaard gaan met het symptoom of ziekte;
  • Heb je een breder systemisch perspectief door deelgenomen te hebben aan of getuige te zijn van cases van anderen;
  • Is je sensitiviteit voor systemische vraagstukken vergroot;
  • Heb je kunnen leren van de techniek, systemische houding en strategie van de opsteller.

Voor wie: Deze workshop is voor mensen die zelf een case willen inbrengen en voor professionals die meer willen leren over systemische aspecten van ziekte en symptomen . De begeleidster, Bibi Schreuder heeft ruime ervaring in opstellingen en systemisch werk met ziekten en symptomen. Ze initieerde en maakte deel uit van het Nederlandse team van het internationale onderzoek naar het effect van opstellingen op symptomen: SISC, 2006 tot 2011. Bibi is co-trainer in de verdiepingsopleiding 'Opstellingen met ziekten en symptomen' met Stephan Hausner. Programma De workshop bestaat uit twee dagen.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

2 Cursusdagen

6 februari 2020
Dag 1: 10:00 - 18:00Bibi SchreuderGroningen
7 februari 2020
Dag 2: 09:30 - 17:30Bibi SchreuderGroningen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]