Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Potentieel in team en organisatie

Details

Trainers

Jan Jacob Stam

Jochen Beyer

Locatie

De Zeven Linden

Middelberterweg 13a

9723 ET, Groningen

Prijs

€ 1900,-

Cursusdagen

6 dagen

Startdatum

13 februari 2020

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Potentieel in team en organisatie

Potentieel in teams en organisaties. Een kleine leergang in vuurtje stoken en blussen Waarschuwing Potentieel is gevaarlijk spul! Als het volop vrij komt kan het nogal wat in beweging zetten, opschudden en zelfs vernietigen. Dat is op zich al een goede reden om als persoon, team of organisatie je in te houden: de consequenties kunnen te groot zijn. Potentieel is levensenergie die zich wil laten gebruiken. Niet voor het ego of eigen gewin, maar om iets te bewerkstelligen in de samenleving. Jullie als team hébben niet de levensenergie, maar de levensenergie heeft jullie. Een heel andere reden dat potentieel niet kan stromen zijn blokkades van allerlei aard. Loyaliteiten aan anderen wiens potentieel niet mocht of kon stromen, verstrikkingen, trauma’s in de organisatie en belemmerende patronen.  En áls de organisatie of team is afgestemd op potentieel, dan is het geheel in flow, in een zekere rust die vooruit stroomt. Bijna intiem.  Frustratie is geblokkeerde levensenergie. Waar zit de plug om het te ontketenen? 

Voor wie niet?

Niet voor: mensen die geen verantwoordelijkheid willen nemen; die geen risico willen lopen; voor wie eigen gewin te belangrijk is om op te willen geven.  Ook niet voor: mensen die heel erg graag zichzelf of anderen willen veranderen. Het slechte nieuws is dat jij, noch je collega’s of medewerkers hoeven te veranderen om potentieel in je organisatie te laten stromen. Potentieel is toch sterker dan jij en jullie. Als het gaat stromen verandert er vanzelf wat er wil veranderen.  Wat ga ik leren?

Veel! een overzicht van systemische principes, inclusief alles  wat we  tot nu toe weten over potentieel vanuit systemisch perspectief. De theorie is betrekkelijk simpel maar kan een life-time nemen (zie de autobiografie van de 93-jarige Bert Hellinger) om te doorleven. 

Wat krijg ik?

Een heleboel ideeën en tools om in het deel van de organisatie waar je invloed op hebt potentieel los te maken of te begrijpen waardoor het niet stroomt. Als je een specifieke vraag hebt over jouw team of organisatie, dan wordt je case behandeld of krijg je een opstelling. 

Moet ik zelf ook wat doen?  Jazeker!

  • oefenen, vaak in kleine groepjes
  • interventies ontwerpen, maar we leren je hoe dat te doen
  • interventies uitvoeren in je eigen organisatie tussen de blokken door of daarbuiten omheen, voor zover je zin en verantwoordelijkheid reiken. 
  • bereid zijn om mee te denken en mee te prutsen bij cases van collega deelnemers

 

Hoe kom ik uit deze dagen?

  • soms verward, broedend, een enkele keer shocked.
  • met veel nieuwe inzichten en eye-openers
  • opgefrist! (Ook al gaat er soms hoofdpijn aan vooraf)

 

En wie gaat dat allemaal doen? Deelnemers, begeleid door Jan Jacob Stam

Wie is dat? Een vijfenzestig jarige man wiens patroon is om dat in het leven te gaan doen waar hij weinig mee heeft, maar daar kennelijk heen gezogen wordt, gevoed door zijn nieuwsgierigheid over hoe de wereld in elkaar zit. Daarnaast was Jan Jacob in behoorlijk close contact met Bert Hellinger en het gedachtegoed dat zich in diens handen, hart en ziel zo enorm heeft mogen ontwikkelen. Jan Jacob doet nu een jaar of twintig opstellingen en systemisch werk en het eind van de ontwikkeling is nog lang niet in zicht. Bovendien heeft Jan Jacob de onhebbelijke eigenschap dat hij er niet goed tegen kan om te zien als er in een systeem potentieel zit en het niet kan stromen. 

Is het betaalbaar? €1900,- dat is inclusief koffie, thee en lunch. Overnachting zelf te regelen. Als je met drie of meer collega’s komt is er korting. We geloven namelijk dat het enorm goed werkt als er meerdere mensen uit dezelfde organisatie of hetzelfde team komen. 

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

6 Cursusdagen

13 februari 2020
Blok 1, Dag 1: 10:00 - 18:00Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen
14 februari 2020
Blok 1, Dag 2: 09:30 - 17:30Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen
30 april 2020
Blok 2, Dag 1: 10:00 - 18:00Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen
1 mei 2020
Blok 2, Dag 2: 09:30 - 17:30Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen
23 juni 2020
Blok 3, Dag 1: 10:00 - 18:00Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen
24 juni 2020
Blok 3, Dag 2: 09:30 - 17:30Jan Jacob Stam, Jochen BeyerGroningen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]