Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Workshop

Onderzoeksworkshop Verantwoordelijkheid

Details

Trainers

Jan Jacob Stam

Maaike van der Heiden

Locatie

De Drie Essen

Middelberterweg 13b

9723 ET, Groningen

Prijs

€ 175,-

Cursusdagen

1 dag

Startdatum

22 april 2020

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Onderzoeksworkshop Verantwoordelijkheid

Inleiding

Wat overkomt je, als en nadat je bent opgestaan en verantwoordelijkheid hebt genomen? Wat gebeurt er in onze grotere samenleving en in kleinere samenlevingen nadat iemand is opgestaan en verantwoordelijkheid heeft genomen? Hoe komt het dat hulpverleners, nadát ze verantwoordelijkheid genomen hebben in een situatie, een tsunami van boosheid over zich heen krijgen? Wat gebeurt er in een systeem, nadat iemand heeft ingegrepen in een gevaarlijke situatie of überhaupt een situatie die om ingrijpen vraagt, dat het reageert zoals het reageert? En zijn de reacties vergelijkbaar in de familie, de organisatie of in de samenleving?

Met deze onderzoeksworkshop willen we beter leren begrijpen wat er gebeurt nadát iemand verantwoordelijkheid heeft genomen. We nodigen iedereen uit die zelf ervaringen heeft met degelijke situaties of zich op een of andere manier betrokken voelt bij dit vraagstuk, om deel te nemen.

Meer info

We zullen beginnen met een korte systemische inleiding. Daarna werken we met de cases die er leven onder de deelnemers. Dat kunnen persoonlijke-, organisatie- of maatschappelijke cases zijn.

We gebruiken opstellingen om een dieper inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken. Na elke opstelling zullen we met elkaar inzichten oogsten. En uiteraard hopen we dat de case-inbrengers ook baat hebben bij de opstelling over hun specifieke situatie.

Meld bij aanmelding of je een case wilt inbrengen. Ervaring leert dat we op één dag een stuk of zes situaties grondig systemisch kunnen verkennen. Met elkaar bepalen we welke cases aan bod komen.

Aanmelden

Gerelateerde lectuur

Gerelateerde lectuur

De meedogenloze schoonheid van de samenleving

10 jaar maatschappelijke opstellingen

Jan Jacob Stam

‘Na drie dagen werken in China dringt zich aan me op: De enige optie die we hebben als mensen, is de wil en de bereidheid om andere mensen te begrijpen. Zelfs als dat bijna niet lukt.’ Dat is de kiem voor dit…

Bekijk het boek

1 Cursusdag

22 april 2020
dag 1: 10:00 - 18:00Jan Jacob Stam, Maaike van der HeidenGroningen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]