Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

`

Aanbod

Opleiding

Introductiecursus Systemisch werken in het Onderwijs (-veld)

Details

Trainer

Marije Boot

Locatie

De Sterregaard

Middelingenseweg 51

5321 JH, Hedel

Prijs

€ 195,-

Cursusdagen

2 dagen

Startdatum

16 september 2020

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 5 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Opleiding

Introductiecursus Systemisch werken in het Onderwijs (-veld)

Inleiding

Vanuit jarenlange ervaring in het kijken naar gedrags- en leerproblematiek zijn er inzichten ontstaan rondom systemisch werken met kinderen. Eén daarvan is dat het een andere benadering vraagt dan het systemisch werken met volwassenen.

Deze introductiecursus is bedoeld voor iedereen die vanuit een professionele rol werkt in het onderwijsveld, al dan niet direct met kinderen, ouders of docenten. We laten je kennis maken met de principes van het systemisch werk, het fenomenologisch waarnemen en hoe je deze kan toepassen in jouw werkcontext. Middels oefeningen geven we je handvatten in hoe je anders naar gedrag en situaties kan kijken. 

Meer info

Voor wie? De introductiecursus is bedoeld voor alle professionals die werken met kinderen of gezinnen, zoals docenten, (kinder-)coaches, orthopedagogen, pedagogen, kinderverpleegkundigen, pleegzorg etc. 

Dit kun je na het afronden van de cursus:

  • Je hebt kennis over de basisprincipes van het systemisch werk (de systemische gewetens, de basisprincipes en de belangrijkste patronen)
  • Je bent meer bewust van je eigen innerlijke houding
  • Je hebt door oefeningen ervaren wat het systemisch waarnemen voor jou betekent
  • Je weet welke patronen en dynamieken aanwezig kunnen zijn in een systeem

Deze tweedaagse kun je zien als een opstap naar andere opleidingen, bijvoorbeeld de Opleiding Systemische Pedagogiek. 

Programma

De introductiecursus bestaat uit twee dagen. Let op: deze zijn niet aanééngeschakeld. Tijdens de eerste dag bekijken we de principes van het systemisch denken en werken we met korte oefeningen. Ook het fenomenologisch systemisch waarnemen komt aan bod. 

In de weken tussen de twee cursusdagen kun je, in een eigen werksituatie, oefenen met de opgedane kennis en ervaring.  Op de tweede dag gaan we nog wat verder in op patronen en dynamieken, welke gerelateerd zijn aan eigen inbreng. Hierdoor krijg je meer inzicht op de werking van jouw systemen en je eigen positie daarin. 

 

 

Aanmelden

2 Cursusdagen

16 september 2020
Dag 1: 09:30 - 17:30Marije BootHedel
30 september 2020
Dag 2: 09:30 - 17:30Marije BootHedel

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]