Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Opleiding

Organisatieopstellingen voor Familieopstellers

Details

Trainer

Barbara Hoogenboom

Prijs

€ 1800,-

Cursusdagen

6 dagen

Startdatum

10 maart 2021

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Opleiding

Organisatieopstellingen voor Familieopstellers

Inleiding

Organisatiesystemen verschillen wezenlijk van familiesystemen, ondanks dat we uitgaan van dezelfde onderliggende, systemische principes. Je komt andere problematiek tegen, je krijgt te maken met de complexiteit van ordening, er wordt meer ‘organisatietaal’ gesproken en bovendien is het werken in een organisatiesetting (met een team bijvoorbeeld) vaak anders dan het werken met mensen die een persoonlijke levensvraag hebben. In deze opleiding leer de verschillen tussen de systemen. Je ervaart de do's en don’ts van organisatieopstellingen, zodat je na deze zes dagen klaar bent voor systemisch werk in organisaties.

Meer info

Voor wie? Deze opleiding is voor iedereen die een opleiding familieopstellingen heeft afgerond en wil leren om organisatieopstellingen te begeleiden. Voor coaches, managers, consultants, HR-medewerkers en organisatie ontwikkelaars. Bij deze opleiding is een toelatingseis: een voltooide opleiding familieopstellingen van minimaal 15 dagen. Bij de aanmelding zullen we je vragen naar de lengte van je vooropleiding en bij welke opleider je je basis hebt geleerd.

Dit kun je na het afronden van de opleiding:

  • Je kent de verschillen tussen organisatiesystemen en familiesystemen
  • Je weet hoe het persoonlijke- en systeemgeweten werkt in organisaties
  • Je hebt inzicht in welke dynamieken je veel tegen komt in organisaties, hoe je die herkent en wat mogelijke interventies zijn
  • Je hebt verschillende opstellingsvormen geleerd die toepasbaar zijn in organisaties en met teams
  • Je kunt bewust onderscheiden wanneer met een vraagstuk in het familiesysteem of in het organisatiesysteem te werken
  • Je bent je bewust van het maken van een passende setting bij organisatievraagstukken

Programma

In drie blokken van twee dagen, wisselen theorie en oefeningen elkaar af. We werken met cases van deelnemers én met cases van gast cliënten. Deze worden uitgenodigd door de deelnemers zelf. We leren je specifieke systemische organisatie formats, zoals een product/markt opstelling of een teamopstelling. Tussen ieder blok ga je ook aan de slag in kleine (regionale) oefengroepen. Na deze zes dagen ben je klaargestoomd om systemisch werk in organisaties te verrichten.

NB. We zijn inmiddels ontzettend enthousiast over de mogelijkheden van online opstellingen begeleiden en op online wijze systemische vaardigheden uitwisselen met onze deelnemers. Hoewel we bij het plannen van deze opleiding nog niet precies weten hoe we het in deze opleiding willen inzetten, houden we graag de vrijheid om te besluiten om één tot  twee van de zes dagen via de online leerweg in te zetten. Als je je inschrijft voor deze opleiding, gaan we ervan uit dat dat geen probleem voor je is.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19 pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om zo goed mogelijk de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 op te volgen. We dragen zorg voor een veilige en prettige leeromgeving, voor al onze deelnemers, trainers en medewerkers.

We bieden materialen zoals desinfectie, spatmaskers, ons keukenpersoneel neemt extra hygiëne maatregelen en allerbelangrijkst: onze trainers staan met de groep stil bij de hoffelijkheid en verantwoordelijkheid die dit alles van ons vraagt.

Als we in Nederland geconfronteerd worden met een nieuwe Covid-19 golf en we niet fysiek bij elkaar kunnen komen omdat de overheid ons restricties oplegt of omdat het Bert Hellinger Instituut Nederland het maatschappelijk niet verantwoord vindt om groepen bij elkaar te laten komen, dan wordt tijdens de geplande trainingsdagen een online alternatief geboden. De ervaring heeft ons geleerd dat we dit online alternatief kunnen beschouwen als volwaardig en het zelfs een meerwaarde geeft aan de opleiding. 

Er zullen dan ook geen dagen opnieuw gepland of ingehaald worden. We garanderen hiermee de voortgang van alle lopende opleidingen op alle ingeplande lesdagen.

 
Aanmelden

6 Cursusdagen

10 maart 2021
Blok 1, dag 1: 09:30 - 17:30Barbara Hoogenboom
11 maart 2021
Blok 1, dag 2: 09:30 - 17:30Barbara Hoogenboom
21 april 2021
Blok 2, dag 1: 09:30 - 17:30Barbara HoogenboomAmsterdam
22 april 2021
Blok 2, dag 2: 09:30 - 17:30Barbara HoogenboomAmsterdam
23 april 2021
Blok 3, dag 1: 09:30 - 17:30Barbara HoogenboomAmsterdam
27 mei 2021
Blok 3, dag 2: 09:30 - 17:30Barbara HoogenboomAmsterdam

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.