Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Opleiding

Opleiding Systemisch Coachen (8 dagen)

Details

Trainer

Marion Latour

Locatie

De Zeven Linden

Middelberterweg 13a

9723 ET, Groningen

Prijs

€ 2400,-

Cursusdagen

8 dagen

Startdatum

25 mei 2021

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Opleiding

Opleiding Systemisch Coachen (8 dagen)

Inleiding

Het systemisch leren denken staat bij deze opleiding centraal. Hoe krijg je toegang tot informatie die veelal onbewust, of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van de cliënt? Bij systemisch coachen is de focus in eerste instantie het welzijn van het systeem als geheel. Daarbinnen, of daarna volgt het welzijn van de cliënt (bij ‘klassieke coaching’ staat veelal het inzoomen op het individu centraal). Tijdens deze opleiding leer je hoe je die systemische informatie kunt ophalen en de cliënt systemisch te coachen.

Meer info

Voor wie? Deze opleiding is voor iedereen die coaching situaties in het professionele leven tegen komt, of verwacht tegen te gaan komen. Coaches, managers, therapeuten, projectleiders, docenten, artsen, etc. Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen.

Dit kun je na het afronden van de opleiding:

 • Kennis van de werking van systemen en de drie voortlevings-mechanismen (persoonlijk- en systeem-geweten en geest)
 • Oordeelloos, fenomenologisch systemisch waarnemen en handelen
 • Een nieuw perspectief openen bij de cliënt door essentiële vragen te stellen, waardoor de cliënt inzicht krijgt in zijn/haar systemische positie
 • Kun je patronen uitleggen en de cliënt bewust inzicht geven in zijn of haar (tot dan toe) onbewuste patronen

Het doel van de opleiding is dat je na afloop op een systemische wijze cliënten kunt begeleiden, alsmede de houding en principes van systemisch fenomenologisch werk kunt inzetten.

Programma

Deze opleiding bestaat uit acht dagen, verdeeld over vier blokken.  Je leert alle facetten van het proces van systemisch coachen kennen en toepassen: systemische perceptie, patronen herkennen, interventies doen, de onderliggende theorie, jouw eigen innerlijke houding en gesprekstechnieken zodat het coachingsproces floreert. We oefenen met eigen casuïstiek van deelnemers en werken met gastcliënten onder supervisie van de opleiders.

NB. We zijn inmiddels ontzettend enthousiast over de mogelijkheden van online coaching en op online wijze systemische vaardigheden uitwisselen met onze deelnemers. Hoewel we bij het plannen van deze opleiding nog niet precies weten hoe we het in deze opleiding willen inzetten, houden we graag de vrijheid om te besluiten om één tot twee van de acht dagen via de online leerweg in te zetten. Als je je inschrijft voor deze opleiding, gaan we ervan uit dat dat geen probleem voor je is.

Accreditatie

De opleiding Systemisch Coachen is geaccrediteerd bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en bij de Stichting Registratie (StiR). Aan deze opleiding zijn 64 PE-punten toegekend. 

 

Bijeenkomsten tijdens Covid-19 pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om zo goed mogelijk de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 op te volgen. We dragen zorg voor een veilige en prettige leeromgeving, voor al onze deelnemers, trainers en medewerkers.

We bieden materialen zoals desinfectie, spatmaskers, ons keukenpersoneel neemt extra hygiëne maatregelen en allerbelangrijkst: onze trainers staan met de groep stil bij de hoffelijkheid en verantwoordelijkheid die dit alles van ons vraagt.

Als we in Nederland geconfronteerd worden met een nieuwe Covid-19 golf en we niet fysiek bij elkaar kunnen komen omdat de overheid ons restricties oplegt of omdat het Bert Hellinger Instituut Nederland het maatschappelijk niet verantwoord vindt om groepen bij elkaar te laten komen, dan wordt tijdens de geplande trainingsdagen een online alternatief geboden. De ervaring heeft ons geleerd dat we dit online alternatief kunnen beschouwen als volwaardig en het zelfs een meerwaarde geeft aan de opleiding. 

Er zullen dan ook geen dagen opnieuw gepland of ingehaald worden. We garanderen hiermee de voortgang van alle lopende opleidingen op alle ingeplande lesdagen.

 

 

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet, maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt. In dat geval nemen we contact met je op.

  8 Cursusdagen

  25 mei 2021
  Blok 1, dag 1: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
  26 mei 2021
  Blok 1, dag 2: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen
  21 juni 2021
  Blok 2, dag 1: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
  22 juni 2021
  Blok 2, dag 2: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen
  9 september 2021
  Blok 3, dag 1: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
  10 september 2021
  Blok 3, dag 2: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen
  11 oktober 2021
  Blok 4, dag 1: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
  12 oktober 2021
  Blok 4, dag 2: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen

  Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

  Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

  Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

  Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.