Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Workshop

Workshop Organisatieopstellingen 1-daagse

Details

Trainer

Maaike van der Heiden

Locatie

De Paddestoel

Kometensingel 175

1033 BE, Amsterdam

Prijs

€ 175,-

Cursusdagen

1 dag

Startdatum

12 mei 2021

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Workshop Organisatieopstellingen 1-daagse

Inleiding

Het doel van deze dag is dat iedere deelnemer inzichten verkrijgt in hoe organisaties werken vanuit systemisch perspectief. Aan de hand van specifieke organisatievraagstukken, die middels een opstelling onderzocht worden, ervaar je hoe het is om op deze manier naar vraagstukken te kijken.

Meer info

Voor wie? Voor ieder die een organisatievraagstuk systemisch zou willen onderzoeken. Vraagstukken kunnen gaan over problemen of stroefheid, maar een opstelling kan ook ingezet worden om naar toekomstige scenario's te kijken, bijvoorbeeld bij beoogde veranderingen of productintroducties. 

Ook is deze dag is voor iedereen die wil kennismaken met, of wil leren over systemisch werk in organisaties. 

Dit kun je na het afronden van deze 1-daagse:

 • Je hebt kennis gemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan/getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen
 • Is je sensitiviteit voor systemische vraagstukken vergroot
 • Je hebt kunnen leren van de techniek, systemische houding en strategie van de opsteller
 • Je hebt een mogelijk inzicht in je eigen organisatievraagstuk

Programma Na een korte inleiding en inventarisatie van cases en leerwensen wordt voornamelijk gewerkt met deze cases. Na iedere case/opstelling is er tijd voor vragen, reflectie en oogst van inzichten. Bij een ééndaagse workshop kunnen er ongeveer vier vraagstukken behandeld worden. Als je deelneemt ben je mede bereid om representant te zijn in opstellingen van de deelnemers die een case inbrengen.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet, maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt. In dat geval nemen we contact met je op.

  1 Cursusdag

  12 mei 2021
  Dag 1: 09:30 - 17:30Maaike van der HeidenAmsterdam

  Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

  Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

  Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

  Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.