Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Opleiding

Organisatieopstellingen voor Familieopstellers 2020

Trainer

Marion Latour

Locatie
  • De Zeven Linden
  • Middelberterweg 13a
  • 9723 ET, Groningen
Prijs

€ 1800,-

Cursusdagen

6 dagen

Startdatum

22 november 2021

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 11 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Opleiding

Organisatieopstellingen voor Familieopstellers 2020

Inleiding

Organisatieopstellingen helpen familieopstellers de grenzen van het familiesysteem doorbreken. Organisatiesystemen verschillen wezenlijk van familiesystemen, ondanks dat de onderliggende systemische principes gelijk zijn. In deze opleiding leer je de verschillen tussen de systemen. Je ervaart de do's en don’ts van organisatieopstellingen. Na deze 6 dagen ben je klaar voor systemisch werk in organisaties.

 

Voor wie? Deze opleiding is voor familieopstellers die al een volwaardige opleiding Systemisch werk met familieopstellingen hebben afgerond en willen leren om organisatieopstellingen te begeleiden. Voor coaches, managers, consultants, HR-medewerkers en organisatieontwikkelaars.

Doel van de opleiding

Bij de opleiding Organisatieopstellingen voor familieopstellers leer je in welke opzichten organisatieopstellingen verschillen van familieopstellingen. Je krijgt te maken met andere problematiek, de complexiteit van ordening en 'organisatietaal’. Bovendien is het werken in een organisatiesetting (met een team bijvoorbeeld) vaak anders dan het werken met mensen die een persoonlijke levensvraag hebben.

 

Na het afronden van de opleiding:

  • ken je de verschillen tussen organisatiesystemen en familiesystemen
  • begrijp je hoe het persoonlijke en systeemgeweten werkt in organisaties
  • weet je welke dynamieken je veel tegenkomt in organisaties, hoe je die herkent en wat mogelijke interventies zijn
  • ken je verschillende toepasbare opstellingsvormen voor organisaties en teams
  • kun je een bewuste keuze maken om met een vraagstuk in het familiesysteem of in het organisatiesysteem te werken
  • ben je je bewust van het maken van een passende setting bij organisatievraagstukken

Programma

De opleiding Organisatieopstellingen voor familieopstellers bestaat uit 3 blokken van 2 dagen. Theorie en oefeningen wisselen elkaar af. We werken met cases van deelnemers én met cases van gastcliënten. Deze worden uitgenodigd door de deelnemers zelf. We leren je specifieke formats voor systemische organisatie, zoals een product/marktopstelling of een teamopstelling. Tussen ieder blok ga je aan de slag in kleine (regionale) oefengroepen. Na deze 6 dagen ben je klaargestoomd om systemisch werk in organisaties te verrichten.

 

Toelating

De toelatingseis is een voltooide opleiding Systemisch werk met familieopstellingen. Bij aanmelding wordt gevraagd hoe lang je vooropleiding is en waar je deze hebt gevolgd.

 

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

 

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Aanmelden

6 Cursusdagen

22 november 2021
Blok 1: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
23 november 2021
Blok 1: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen
9 december 2021
Blok 2: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
10 december 2021
Blok 2: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen
17 januari 2022
Blok 3: 10:00 - 18:00Marion LatourGroningen
18 januari 2022
Blok 3: 09:30 - 17:30Marion LatourGroningen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs/Artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.