Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Opleiding

Opleiding Systemisch Coachen (8 dagen)

Trainer

Yvonne Lonis

Locatie
 • De Paddestoel
 • Kometensingel 175
 • 1033 BE, Amsterdam
Prijs

€ 2400,-

Cursusdagen

8 dagen

Startdatum

28 oktober 2021

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Opleiding

Opleiding Systemisch Coachen (8 dagen)

Inleiding

Systemisch coachen en systemisch leren waarnemen en denken staan bij deze opleiding centraal. Hoe kun je je cliënt systemisch coachen? Met toegang tot informatie die veelal onbewust, of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van de cliënt ontstaat er een nieuw perspectief - en vervolgens ruimte voor inzicht en groei.

Voor wie?

Systemisch coachen is voor iedereen die coachingsituaties in het professionele leven tegenkomt - of verwacht tegen te gaan komen. Coaches, managers, therapeuten, projectleiders, docenten, artsen, etc.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding Systemisch coachen is dat je na afloop op een systemische wijze cliënten kunt begeleiden en de houding en principes van systemisch fenomenologisch werk kunt inzetten.

Na het afronden van de opleiding:

 • heb je kennis van de werking van systemen en de drie mechanismen:eenheidsmechanisme, systeemmechanisme en evolutionaire kracht
 • kun je oordeelloos, fenomenologisch systemisch waarnemen en handelen
 • open je een nieuw perspectief bij de cliënt door essentiële vragen te stellen, waardoor de cliënt inzicht krijgt in zijn/haar systemische positie
 • kun je patronen uitleggen en de cliënt bewust inzicht geven in zijn of haar (tot dan toe) onbewuste patronen

Programma

Deze opleiding bestaat uit 8 dagen, verdeeld over 4 blokken. Je leert alle facetten van het proces van systemisch coachen kennen en toepassen:

 • systemische perceptie
 • patronen herkennen
 • interventies doen
 • de onderliggende theorie
 • jouw eigen innerlijke houding en gesprekstechnieken inzetten op een manier die het beste bijdraagt aan het coachingsproces

We oefenen met eigen casuïstiek van deelnemers en werken met gastcliënten onder supervisie van de opleiders. We werken graag met fysieke bijeenkomsten, maar mogelijk ook met online lessen en video's.

Boek Systemisch coachen

Bij deze opleiding ontvang je een exemplaar van het boek Systemisch coachen. Ervaren systemisch coaches Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder brengen jou als lezer op nieuwe gedachten, nieuwe vragen en nieuwe methoden om op de systemische lagen interventies te kunnen doen. Je leert je eigen vragen te formuleren, je eigen verdieping te creëren en deze kennis toe te passen in je coaching.

Toelating

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding Systemisch coachen.

Brochure

Meer weten over de opleiding Systemisch coachen? Download de brochure!

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet, maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt. In dat geval nemen we contact met je op.

  8 Cursusdagen

  28 oktober 2021
  Blok 1: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  29 oktober 2021
  Blok 1: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  29 november 2021
  Blok 2: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  30 november 2021
  Blok 2: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  3 februari 2022
  Blok 3: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  4 februari 2022
  Blok 3: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  21 maart 2022
  Blok 4: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam
  22 maart 2022
  Blok 4: 09:30 - 17:00Yvonne LonisAmsterdam

  Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

  Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

  Over ons

  Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

  Veelgestelde vragen

  Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

  Blogs

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

  Inschrijven

  Over het Bert Hellinger Instituut

  Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.