Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Workshop

Afscheid in Organisaties

Details

Trainer

Maaike van der Heiden

Locatie

De Paddestoel

Kometensingel 175

1033 BE, Amsterdam

Prijs

€ 175,-

Cursusdagen

1 dag

Startdatum

17 september 2021

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Afscheid in Organisaties

Het afgelopen jaar hebben veel organisaties contracten moeten opzeggen van medewerkers, of niet kunnen verlengen. Veelal is dit vertrek met stille trom gegaan. Of uitgesteld. In de organisatie van een goede vriend van me hebben deze medewerkers geen echt afscheid gehad, aangezien alles online moest plaatsvinden. Inmiddels zijn er alweer nieuwe medewerkers aan het werk op deze posities.

Wat heeft dit voor invloed op de lange termijn? Niemand die het weet.

Wat we wel weten is dat het voor het geheel én de delen van de organisatie van belang is om af te hechten. En daar is het nooit te laat voor. Zodat het potentieel van de medewerkers kan blijven stromen. Van de vertrokken medewerkers, de oude - en van de nieuwe medewerkers.

VOOR WIE?

Medewerkers, leidinggevenden, directie, maar ook externe partijen zoals consultants, trainers of adviseurs. Kortom; deze dag is voor eenieder die werkzaam is binnen een organisatie en zich daarbij betrokken voelt.

WAT GAAN WE DOEN?

We bekijken afscheid vanuit systemisch perspectief, zoals welke functie het heeft en welke invloed het heeft op de ordening binnen organisaties.

Je krijgt werkvormen die je altijd en overal kunt toepassen in je eigen organisatie. Uiteraard gaan we deze werkvormen ook zelf uitvoeren. Daarnaast werken we met mini opstellingen (afgeleide variant van opstellingen). Tevens kijken we naar dátgene waar we onbewust afscheid van genomen hebben, door de pandemie of misschien door andere omstandigheden, maar wat we weer hebben te ‘insourcen’, zodat het potentieel van de organisatie kan blijven stromen. Om voort te zetten, dát te doen waar het voor geboren is.

 

 

Aanmelden

1 Cursusdag

17 september 2021
Dag 1: 09:30 - 17:00Maaike van der HeidenAmsterdam

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie.