Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Workshop

Workshop Familieopstellingen 2-daagse

Details

Trainer

Maaike van der Heiden

Locatie

De Vuurvlieg

Tweede Oude Heeselaan 179a

6542 VE, Nijmegen

Prijs

€ 275,-

Cursusdagen

2 dagen

Startdatum

23 september 2021

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Workshop Familieopstellingen 2-daagse

Inleiding

De workshop Familieopstellingen is een kennismaking met de systemische dynamiek binnen families. Ben je nieuwsgierig naar systemisch werk, of hoe het is om representant te zijn? Of heb je een persoonlijk vraagstuk dat je zou willen bespreken? In deze tweedaagse workshop maak je kennis met verschillende aspecten van familieopstellingen. We werken met door deelnemers ingebrachte cases en ontdekken verschillende thema’s binnen het systemisch werk. Door de opstelling van jezelf of een ander te beleven kun je nieuw inzicht krijgen op eigen (onbewuste) vragen.  

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten, weleens een familieopstelling willen meemaken en/of een persoonlijke vraag willen onderzoeken met een opstelling.

Doel van de workshop

Na het afronden van de workshop Familieopstellingen:

 • heb je een eerste indruk en ervaring van systemisch werk
 • heb je nieuwe inzichten in je eigen familieachtergrond
 • heb je ervaring opgedaan als representant
 • weet je wat de grondslag van je vraagstuk is
 • is er een nieuwe beweging in gang gezet

Programma

We starten deze tweedaagse workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Daarna gaan we aan de slag met opstellingen. Alle ingebrachte cases kunnen behandeld worden. Tijdens het begeleiden van opstellingen zullen de interventies waar mogelijk en gepast hardop geduid worden.

Toelating

Voor de workshop Familieopstellingen zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

 Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet, maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt. In dat geval nemen we contact met je op.

  2 Cursusdagen

  23 september 2021
  Dag 1: 09:30 - 17:00Maaike van der HeidenNijmegen
  24 september 2021
  Dag 2: 09:30 - 17:00Maaike van der HeidenNijmegen

  Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

  Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

  Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

  Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

  Over het Bert Hellinger Instituut

  Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie.