Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Aanbod

Workshop

Workshop Organisatieopstellingen 1-daagse

Trainer

Maaike van der Heiden

Locatie
  • De Vuurvlieg
  • Tweede Oude Heeselaan 179a
  • 6542 VE, Nijmegen
Prijs

€ 175,-

Cursusdagen

1 dag

Startdatum

14 december 2021

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 10 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle cursusdagen

Workshop

Workshop Organisatieopstellingen 1-daagse

Inleiding

De workshop Organisatieopstellingen geeft iedere deelnemer inzicht hoe organisaties werken vanuit systemisch perspectief. Door specifieke organisatievraagstukken middels een opstelling te onderzoeken, ervaar je in deze ééndaagse workshop hoe het is om op systemische wijze naar thema’s binnen organisaties te kijken.

Voor wie? Deze workshop is interessant voor iedereen die wil kennismaken met systemisch werk in organisaties of die organisatievraagstukken met een systemische benadering zou willen bekijken. Die vraagstukken kunnen gaan over problemen of stroefheid binnen teams of het bedrijf, maar een opstelling kan ook ingezet worden om naar toekomstige scenario's te kijken, bijvoorbeeld bij beoogde veranderingen of productintroducties. 

Doel van de workshop

Na het afronden van de workshop Organisatieopstellingen:

  • heb je kennisgemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan en/of getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen
  • is je sensitiviteit voor systemische vraagstukken vergroot
  • heb je kunnen leren van de techniek, systemische houding en strategie van de opsteller
  • heb je een mogelijk inzicht in je eigen organisatievraagstuk

Programma

We starten deze ééndaagse workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Na een inventarisatie van cases en leerwensen gaan we aan de slag met deze cases. Na iedere case/opstelling is er tijd voor vragen, reflectie en oogst van inzichten. Bij een ééndaagse workshop kunnen ongeveer vier vraagstukken behandeld worden. Iedere deelnemer kan ingezet worden als representant in deze opstellingen.

Toelating

Voor de workshop Organisatieopstellingen zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

 Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Aanmelden

1 Cursusdag

14 december 2021
Dag 1: 09:30 - 17:00Maaike van der HeidenNijmegen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs/Artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.