Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

11 februari 2019| Potentieel

Potentieel, geen onsje meer of minder…

Potentieel is een uiting van levensenergie met hele goede redenen waarom het potentieel wel of niet blijft stromen.

(Re-)connecten met je potentieel vraagt vaak om eerst te kijken wat er voor ligt alsof de stroom geblokkeerd is door een omgevallen boom die de stroom tegenhoudt.

Maar als het dan gaat stromen dan is het ook ononderhandelbaar, compromisloos. Het is alles of niets, het is je helemaal laten meenemen.

Je kan niet als je mee gaat in de golf halverwege vragen aan de golf of het iets minder kan. Het vraagt dus een totale overgave om je mee te laten nemen, precies zoals het is, in het aangezicht van de samenleving die je mogelijk wil belemmeren tegen het nemen van het potentieel, zonder weemoed naar verloren tijd, met nog geen scherp beeld waar het je brengen gaat.

Bij potentieel is het geen onsje meer of minder, het is er vol voor jou, het is er om vol geleefd te worden in de stroom en in de beweging die het geeft en die je meeneemt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.