Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

In weerstand zit de schoonheid van trouw verborgen

Krijg meer inzicht in de vraagstukken binnen jouw team of organisatie

‘In weerstand zit de schoonheid van trouw verborgen’.
Barbara Hoogenboom.

 

Het is langzamerhand wel duidelijk: de systemische blik en opstellingen kunnen wezenlijke impulsen leveren aan mensen, organisaties en delen van de samenleving die in ontwikkeling zijn.

Systemisch werk levert perspectiefwisselingen, kantelpunten. Regelmatig life-changing. Soms onomkeerbaar. Dat vraagt een hoge professionaliteit van de beoefenaren van systemisch werk.

Deze pagina is bedoeld voor mensen die systemische inzichten zoeken voor een organisatie, of een organisatie/maatschappelijke kwestie wil onderzoeken.

We delen graag die inzichten. In workshops, opleidingen en werk in organisaties en maatschappelijke vraagstukken. We zijn echte opleiders, ook qua achtergrond. We geloven dat je kennis niet kunt bezitten. Kennis wil groeien. Kennis wil iets doen in de samenleving. Dáár blijkt wat de waarde en betekenis is van die kennis.

We verspreiden niet alleen door theorie en uitleg, maar vooral door de systemische intelligentie bij onze deelnemers te doen ontwaken en aan te wakkeren. We maken systemische inzichten tastbaar, door oefeningen te ontwerpen waardoor mensen patronen en inzichten kunnen ervaren. Maar sterker nog: wil systemisch werk een normale invalshoek zijn voor veranderprocessen, dan moet het als hoog professioneel ervaren worden in de samenleving. Wij richten ons erop dat het die kant op gaat.

We zijn beschikbaar om je organisatie of team te ondersteunen om vraagstukken vanuit systemisch perspectief te onderzoeken.

Wij geven workshops, opleidingen en coaching op het gebied van systemisch werk en opstellingen

Systemen leiden ons, in plaats van dat wij systemen leiden

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.