Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopWerken met vloerankers

Wat zijn vloerankers en hoe gebruik je ze bij opstellingen en interventies? Je hebt niet altijd een groep representanten tot je beschikking. En voor sommige vraagstukken kan werken met vloerankers ook meer passend zijn. Deze workshop is voor coaches en begeleiders die systemisch werk en vloerankers willen inzetten in hun begeleiding.

Voor wie?

Deze workshop is voor coaches, trainers, therapeuten, begeleiders van opstellingen (of in opleiding) met enige systemische basiskennis.

Doel van de workshop

Vragen die vaak gesteld worden zijn:

 • Kun je alles opstellen met vloerankers?
 • Hoe voorkom ik dat ik de draad kwijtraak?
 • Als ze er eenmaal liggen, wat dan? Gaat alleen de cliënt erop staan, mag je erop staan, moet ik er zelf op staan?
 • Hoe blijf ik uitzoomen?
 • Hoe blijf ik systemisch te werk gaan?
 • Welke interventies zijn er mogelijk?
 • Zijn er ‘vaste oefeningen’ die je kunt doen? En wat vraagt dit van mij als begeleider?

Dit en nog meer ga je deze dag ervaren. Na het afronden van deze workshop:

 • Heb je kennis van diverse vloeranker-werkvormen
 • Heb je zicht op verschillende interventies
 • Heb je inzicht over jouw rol als begeleider
 • Kun je je fenomenologische blik toepassen in het werken met vloerankers

Programma

Het is een ‘doedag’ waarin we je diverse oefeningen aanbieden, onze ervaringen delen en je in (wisselende) tweetallen aan de slag gaat.

We vragen je om je eigen vloerankers mee te nemen, zodat je direct na de workshop ook met je eigen materiaal de praktijk in kunt. Denk aan platte kussens, ‘voetjes’ uit vilt geknipt, gewone A-4tjes, vormen uit tapijt gesneden, etc. Mocht het niet lukken om je eigen vloerankers mee te nemen, dan hebben wij altijd nog reservemateriaal.

Toelating

Voor de workshop Werken met vloerankers is het handig als je enige systemische basiskennis bezit.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.