Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Persoonlijke coaching

Ontdek de patronen in jezelf, je familie, relaties en werk

Systemische coaching geeft jou meer inzicht in je persoonlijke vraagstukken. Worstel je met terugkerende patronen of een vraag over jezelf, je familie, relaties of werk? Of wil je je systemisch bewustzijn vergroten en een plaats geven in jouw leven? De trainers en coaches van het Bert Hellinger Instituut kunnen jou begeleiden met persoonlijke coaching en/of familieopstellingen.

Systemische coaching

Wanneer jij je vraag inbrengt, luistert de systemisch coach met oren die zich steeds afvragen: “Voor wat is dit vraagstuk een oplossing?”, “Wat in het systeem wil gezien worden en weer een plek in de geschiedenis hebben?”

Bij systemische coaching gaan we op zoek naar onderliggende patronen. We onderzoeken wat van jouw werkelijke geschiedenis erkend wil worden voor je een volgende stap kan zetten. Ook al is nog niet concreet welke stap dat zal zijn.

Tijdens en na de coaching komt er een proces in beweging om oude of niet werkende patronen te kunnen laten varen en nieuwe wegen in te kunnen slaan. Je hebt een ander perspectief, vanwaaruit het vraagstuk er anders uitziet, een andere vraag is geworden of zelfs geen vraagstuk meer is.

Familieopstellingen

Een opstelling is een ruimtelijke voorstelling van een familie- of organisatiesysteem. Voor het uitbeelden van het systeem kun je werken met personen maar ook met voorwerpen, zoals poppetjes of materialen op de vloer. In alle opstellingen onderzoek je de onderlinge verhoudingen en dynamieken tussen de elementen die zijn opgesteld.

Opstellingen zijn een manier om inzicht te krijgen in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om – geheel onbewust! – het systeem compleet proberen te maken. Een opsteller werkt daarbij zonder oordeel. De coach geeft geen advies aan de vraagsteller, maar een opstelling of coachingsessie brengt veelal inzicht en bewustwording.

Interesse in persoonlijke coaching?

Bij het Bert Hellinger Instituut kun je met een systemische coach aan de slag met individuele coaching en/of een familieopstelling. Ook kun je een 1- of 2-daagse workshop over opstellingen volgen en in groepsverband jouw en andere vraagstukken onderzoeken.

Neem contact op om jouw wensen te bespreken!

Contact

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.