Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Persoonlijke coaching

Ontdek de patronen in jezelf, je familie, relaties en werk

Systemische coaching geeft jou meer inzicht in persoonlijke vraagstukken over jezelf, je familie, relaties of werk. Worstel je met een vraag of terugkerende patronen? Of wil je je systemisch bewustzijn vergroten en een plaats geven in jouw leven? De trainers en coaches van het Bert Hellinger Instituut kunnen jou begeleiden met persoonlijke coaching en familieopstellingen.

Systemische coaching

Wanneer jij je vraag inbrengt, luistert de systemisch coach met oren die zich steeds afvragen: “Voor wat is dit vraagstuk een oplossing?”, “Wat in het systeem wil gezien worden en weer een plek in de geschiedenis hebben?”

Bij systemische coaching gaan we op zoek naar onderliggende patronen. We onderzoeken wat van jouw werkelijke geschiedenis erkend wil worden voor je een volgende stap kan zetten. Ook al is nog niet concreet welke stap dat zal zijn.
Tijdens en na de coaching komt er een proces in beweging om oude of niet werkende patronen te kunnen laten varen en nieuwe wegen in te kunnen slaan. Je hebt een ander perspectief, vanwaaruit het vraagstuk er anders uitziet, een andere vraag is geworden of zelfs geen vraagstuk meer is.

Familieopstellingen

Een opstelling is een ruimtelijke voorstelling van een familie- of organisatiesysteem. Voor het uitbeelden van het systeem kun je werken met personen maar ook met voorwerpen, zoals poppetjes of materialen op de vloer. In alle opstellingen onderzoek je de onderlinge verhoudingen en dynamieken tussen de elementen die zijn opgesteld.

Opstellingen zijn een manier om inzicht te krijgen in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om – geheel onbewust! – het systeem compleet proberen te maken. Een opsteller werkt daarbij zonder oordeel. De coach geeft geen advies aan de vraagsteller, maar een opstelling of coachingsessie brengt veelal inzicht en bewustwording.

“De opstelling verraste me, ik kwam oude pijn tegen die ik niet verwacht had. Dat inzicht gaf echter direct opluchting. En ruimte om door te gaan.”

“Ontzettend veel dank voor het meenemen en begeven in een systemische wereld die ik nooit zo heb toegelaten en heb ervaren. Echt indrukwekkend. Het heeft me enorm aan het denken gezet.”

“Ik ben echt heel erg blij met de inzichten die de opstelling mij bracht… Ik kauw nog flink na.”

Interesse in persoonlijke coaching?

Bij het Bert Hellinger Instituut kun je met een ervaren systemische coach aan de slag met individuele coaching en/of een familieopstelling. Neem contact op om jouw wensen te bespreken!

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.