Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Incompany sessies & training

Krijg meer inzicht in de vraagstukken binnen jouw team of organisatie

Een systemische blik past in iedere organisatie. Welk vraagstuk of behoefte er ook speelt: systemisch werk voegt iets toe aan je organisatie. Het Bert Hellinger Instituut verzorgt incompany sessies en trainingen op maat. Met werkvormen als coaching, workshops, lezingen en organisatieopstellingen introduceer je een nieuwe, open benadering naast de bestaande managementmodellen, bedrijfsstructuren en organisatieplannen.

Systemisch werk in organisaties

Systemisch werk laat zien welke onderliggende dynamieken en patronen bewegen in de organisatie en de teams. Zo krijg je inzicht in wat er speelt in de onderstroom – en wat er nodig is om verder te kunnen.

Organisatievraagstukken en het systemisch perspectief

Het systemisch perspectief biedt een frisse blik op diverse vragen, situaties, behoeftes en toekomstscenario’s binnen organisaties, bijvoorbeeld:

 • er lijkt steeds energie weg te lekken.
 • er is weerstand, angst of gebrek aan vertrouwen in de organisatie.
 • er is behoefte aan meer onderlinge verbondenheid.
 • er is behoefte aan meer eigenaarschap of verantwoordelijkheid nemen.
 • functionarissen binnen de organisatie kunnen hun plek niet innemen.
 • er is sprake van gedrag of patronen waar men vanaf wil.
 • er worden veranderingen beoogd door te voeren. Het systemisch perspectief is behulpzaam bij vraagstukken die gaan over toekomstige beslissingen, zoals het introduceren van een nieuw product, een fusie, het aannemen van een nieuwe leider, het wijzigen van beleid, etc.

Systemische werkvormen voor organisaties

Incompany en maatwerk gaan hand in hand bij het Bert Hellinger Instituut. Iedere vraag, ieder probleem, iedere behoefte heeft recht op een nieuwe, open benadering. Daarom beginnen we met (systemisch) luisteren. Wat is er nodig? Wat is een passende aanpak? Hoe voegen we iets toe?

In nauwe afstemming met elkaar bekijken we welke (combinatie van) werkvorm(en) het beste past bij jouw organisatie. Een greep uit de mogelijkheden:

 • een organisatieopstelling
 • een introductie workshop
 • teamsessies
 • een incompany training
 • een incompany traject
 • een lezing
 • individuele managementcoaching

Systemic Business School

Wil jij als leider nieuwe tools aan je leiderschapsstijl toevoegen en ontdekken hoe je in samenhang met je team en organisatie kunt bewegen? Systemic Business School is een aanvullend initiatief van het Bert Hellinger Instituut, geheel gericht op leiders. Ervaren trainers brengen je nieuwe inzichten die alles veranderen.

“In een online sessie werkten we met teams van over de hele wereld. Niemand kende elkaar. En toch bracht een praktische groepsopdracht van 20 minuten ons gezamenlijk vooruit. The best 20 minutes of therapy I ever had, zei een Amerikaanse collega.”

“De training Systemisch werk bracht de groep bij elkaar. Prachtig om te zien hoe iedereen zich opende.”

“Als vestigingsdirecteur geef ik leiding aan verschillende teams. Soms zijn er spanningen waar je je vinger niet op kunt leggen. Dankzij onze training ben ik beter in staat om mijn mensen inzicht te geven om zelf met een oplossing te komen.”

“Het systemisch perspectief heeft mij veel gebracht. Het blijkt heel krachtig te zijn om aandacht te hebben voor de historie en het bestaansrecht van een team. We nemen nu meer de tijd om als team bepaalde zaken gezamenlijk af te sluiten, waardoor er ruimte ontstaat voor de uitdagingen van de dag.”

Ook incompany training in jouw organisatie?

Maatwerk vraagt een nauwe afstemming. Neem contact op met het Bert Hellinger Instituut, een van onze trainers spart graag met je!

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.