Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Incompany sessies & training

Krijg meer inzicht in de vraagstukken binnen jouw team of organisatie

Een systemische blik past in iedere organisatie. Welk vraagstuk of behoefte ook speelt: systemisch werk voegt iets toe aan je organisatie. Het Bert Hellinger Instituut verzorgt incompany sessies en trainingen op maat. Met werkvormen als coaching, workshops, lezingen en organisatieopstellingen introduceer je een nieuwe, open benadering naast de bestaande managementmodellen, bedrijfsstructuren en organisatieplannen.

Systemisch werk in organisaties

Systemisch werk laat zien welke onderliggende dynamieken en patronen bewegen in de organisatie en de teams. Zo krijg je inzicht in wat er speelt in de onderstroom – en wat er nodig is om verder te kunnen.

Organisatievraagstukken en het systemisch perspectief

Het systemisch perspectief biedt een frisse blik op diverse vragen, situaties, behoeftes en toekomstscenario’s binnen organisaties, bijvoorbeeld:

 • er lijkt steeds energie weg te lekken.
 • er is weerstand, angst of gebrek aan vertrouwen in de organisatie.
 • er is behoefte aan meer onderlinge verbondenheid.
 • er is behoefte aan meer eigenaarschap of verantwoordelijkheid nemen.
 • functionarissen binnen de organisatie kunnen hun plek niet innemen.
 • er is sprake van gedrag of patronen waar men vanaf wil.
 • er worden veranderingen beoogd door te voeren. Het systemisch perspectief is behulpzaam bij vraagstukken die gaan over toekomstige beslissingen, zoals het introduceren van een nieuw product, een fusie, het aannemen van een nieuwe leider, het wijzigen van beleid, etc.

Systemische werkvormen voor organisaties

Incompany en maatwerk gaan hand in hand bij het Bert Hellinger Instituut. Iedere vraag, ieder probleem, iedere behoefte heeft recht op een nieuwe, open benadering. Daarom beginnen we met (systemisch) luisteren. Wat is er nodig? Wat is een passende aanpak? Hoe voegen we iets toe?

In nauwe afstemming met elkaar bekijken we welke (combinatie van) werkvorm(en) het beste past bij jouw organisatie. Een greep uit de mogelijkheden:

 • een organisatieopstelling
 • een introductie workshop
 • teamsessies
 • een incompany training
 • een incompany traject
 • een lezing
 • individuele managementcoaching

Ook incompany training in jouw organisatie?

Maatwerk vraagt een nauwe afstemming.  Neem contact op met het Bert Hellinger Instituut, een van onze trainers spart graag met je!

Contact

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.