Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Organisatieopstellingen

Trainer

Andries de Jong

Locatie
  • De Paddestoel
  • Kometensingel 175
  • 1033 BE, Amsterdam
Prijs

€ 195,-

Aantal dagen

1 dag

Startdatum

2 september 2024

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt.

Wachtlijst
Bekijk alle dagen

Workshop

Organisatieopstellingen

Inleiding

De workshop Organisatieopstellingen geeft iedere deelnemer inzicht hoe organisaties werken vanuit systemisch perspectief. Door specifieke organisatievraagstukken middels een opstelling te onderzoeken, ervaar je in deze ééndaagse workshop hoe het is om op systemische wijze naar thema’s binnen organisaties te kijken.

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor iedereen die wil kennismaken met systemisch werk in organisaties of die organisatievraagstukken met een systemische benadering zou willen bekijken. Die vraagstukken kunnen gaan over problemen of stroefheid binnen teams of het bedrijf, maar een opstelling kan ook ingezet worden om naar toekomstige scenario's te kijken, bijvoorbeeld bij beoogde veranderingen of productintroducties. 

Doel van de workshop

Na het afronden van de workshop Organisatieopstellingen:

  • heb je kennisgemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan en/of getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen
  • is je sensitiviteit voor systemische vraagstukken vergroot
  • heb je kunnen leren van de techniek, systemische houding en strategie van de opsteller
  • heb je een mogelijk inzicht in je eigen organisatievraagstuk

Programma

We starten deze ééndaagse workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Na een inventarisatie van cases en leerwensen gaan we aan de slag met deze cases. Na iedere case/opstelling is er tijd voor vragen, reflectie en oogst van inzichten. Bij een ééndaagse workshop kunnen ongeveer vier vraagstukken behandeld worden. Iedere deelnemer kan ingezet worden als representant in deze opstellingen.

Toelating

Voor de workshop Organisatieopstellingen zijn geen toelatingseisen. 

Praktische informatie

 Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Meld je aan voor de wachtlijst

Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel bezet, maar meld je aan voor de wachtlijst. Het komt voor dat er alsnog plek voor je vrijkomt. In dat geval nemen we contact met je op.

Naam(Vereist)

1 dag

2 september 2024
Dag 1: 09:30 - 17:00Andries de JongAmsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.