Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Agenda

Workshop

Opstellingen

Trainer

Tim van Lingen

Locatie
  • Boerderij Landzicht
  • Nigtevechtseweg 37
  • 3633 XR, Vreeland
Prijs

€ 195,-

Aantal dagen

1 dag

Startdatum

23 september 2024

Beschikbare plaatsen

Er is nog plaats voor 17 deelnemers.

Aanmelden
Bekijk alle dagen

Workshop

Opstellingen

Inleiding

De workshop Opstellingen geeft iedere deelnemer inzicht hoe organisatie- of familiesystemen werken vanuit systemisch perspectief. Ben je nieuwsgierig naar systemisch werk of hoe het is om representant te zijn? Of heb je een persoonlijk of organisatievraagstuk dat je zou willen bespreken? In deze workshop maak je kennis met verschillende aspecten van familie- en organisatieopstellingen. We werken met door deelnemers ingebrachte cases en ontdekken verschillende thema’s binnen het systemisch werk. Door de opstelling van jezelf of een ander te beleven kun je nieuw inzicht krijgen op eigen (onbewuste) vragen.  

Meer informatie

Na een workshop opstellingen zal nog een tijdlang een proces in werking zijn. Of je nou zelf een opstelling gedaan hebt of opstellingen van anderen hebt bijgewoond. 

Na deze workshop:

  • Heb je nieuwe inzichten;
  • Lang verdrongen geschiedenis komt meer op de voorgrond;
  • Leer je wat de grondslag van je vraagstuk is;
  • Is er een nieuwe beweging in gang gezet.
  • Je hebt kennis gemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan/getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten, wel eens een opstelling willen meemaken en / of voor mensen die een persoonlijke vraag  of een organisatievraagstuk willen onderzoeken met een opstelling.

Programma

We starten deze ééndaagse workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Na een inventarisatie van cases en leerwensen gaan we aan de slag met deze cases. Na iedere case/opstelling is er tijd voor vragen, reflectie en oogst van inzichten. Bij een ééndaagse workshop kunnen ongeveer vier vraagstukken behandeld worden. Iedere deelnemer kan ingezet worden als representant in deze opstellingen.

Toelating

Voor deze workshop zijn geen toelatingseisen. 

Praktische informatie

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

 

 

 

Aanmelden

1 dag

23 september 2024
Dag 1: 09:30 - 17:00Tim van LingenVreeland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.