Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

3 juni 2020| Overig

Hoe gaan we om met veiligheid, nu en later?

Hoe gaan we om met veiligheid, nu en later?

Deel 1

Deel 2

 

Lees hier het volledige bericht:
Veiligheid.. Hoe gaan we om met veiligheid, nu en later?
Ik heb hier zelf een stevig dilemma in. Ik ben nu voorzitter van de ondernemersvereniging aan de Vismarkt. Ik ben met de horecaondernemers een poging aan het doen om een groot terrassenplein te realiseren. Hier is ruimte en de horecaondernemers kunnen er mogelijk een boost van krijgen.

Maar wat als deze er komt. Hoe waarborgen we veiligheid? Hoe veilig voelt de Vismarkt dan nog? Is de doorloop voor publiek gevoelsmatig qua veiligheid nog mogelijk?

Wat als er nieuwe besmettingen komen. In welke mate wordt een terrassenplein beschuldigd?
In hoeverre moeten de maatregelen getroffen worden om een veilig terras gevoel te creëeren?

Ik worstel dus met de term veiligheid. Omdat er iets onzichtbaars rond wappert in de samenleving. Wat zichzelf niet verspreid, maar door mensen wordt verspreid.

Zelf waan ik me met momenten veilig. Andere momenten weer niet
Maatregelen werken maar half.
Ik heb twee hoestende klanten in de winkel gehad. In hoeverre is de winkel dan veilig? Ondanks plexiglas, desinfect en handschoenen?
Ben me bewust dat we heel veel wel en niet weten van het virus. En dat er feitelijk geen antwoord op de vraag is. Dat de samenleving deels een experiment is geworden (vanuit mijn psychologisch vakgebied een razend interessante periode).
Ben heel erg benieuwd naar systemisch perspectief op feitelijke veiligheid en de beleving van veiligheid.
En evt met de casus het flexibele terrassenplan (buiten marktdagen om).
Best een verantwoordelijkheid om te initiëren.

Hartelijke groeten.
En complimenten over dit mooie initiatief.
Tot ziens in rustigere tijden.
H.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.