Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Lerend onderzoeken met BHI

Het systemisch werkveld is altijd in ontwikkeling. Hoe groeien wij als systemisch instituut, met alles wat wij weten én niet weten, in de maatschappelijke, organisatie of persoonlijke thema’s die wij te verkennen hebben? Met elkaar blijven wij leren en onderzoeken. Dat doen wij in het Systeemlab.

Met het Systeemlab geven wij de impuls om systemisch te willen blijven onderzoeken een eigen plek binnen het BHI. In workshops verkennen de trainers van het BHI samen met de deelnemers uiteenlopende thema’s die onze aandacht vragen. Zo verrijken we met elkaar onze systemische kennis.

De Systeemlab workshops kennen een lager tarief dan onze reguliere workshops, vanwege het onderzoekend en co-creërend karakter. Ook zien we dit als een manier om onze dankbaarheid te tonen aan al diegenen die hebben bijgedragen aan het veld van systemisch werk: de pioniers, de vele vakgenoten, cursisten, cliënten, coachees én aan de toekomstig geïnteresseerden.

Wil je deelnemen aan een workshop in het Systeemlab?
We plannen regelmatig themabijeenkomsten. Je bent van harte welkom.

Workshops bij het Systeemlab

Het ontstaan van het Systeemlab

Toen Yvonne Lonis en Barbara Hoogenboom hun basisopleiding afrondden in 2013 openden zij dit lab om het systemisch werk en hun begeleiderschap verder te ontwikkelen door te blijven leren over bepaalde thema’s. Toen Yvonne en Barbara in 2015 toetraden tot het BHI, werd het lab (tijdelijk) gesloten. Het BHI had en heeft haar eigen manier van bijdragen, leren en onderzoeken.

Bijna 10 jaar later kwam bij Yvonne de impuls om het systemisch onderzoeken weer prominenter plek te willen geven binnen het BHI. Een impuls waar menig BHI-hart onmiddellijk sneller van ging kloppen. En hoe passend voelt het nu om de systemische onderzoeksworkshops vanuit het Hellinger Instituut te doen onder haar oorspronkelijke naam: Het Systeemlab.

Met het Systeemlab volgen wij de impuls om systemisch te willen blijven onderzoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.