Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Ontdek ons aanbod

Als je begrijpt waar de wortel van je patronen ligt, worden ze beter hanteerbaar.

Wat past bij jou

In onze workshops en opleidingen voelen we ons midden in dit werk staan, zijn in zekere zin mede-deelnemers, doen voortdurend nieuwe ontdekkingen en op die manier houden we van de ontwikkelingen die zich voordoen. Onze kennis en ervaring, voor zover ons dat ter beschikking staan, delen we graag in workshops en opleidingen, in levendige uitwisseling met deelnemers en hun families en organisaties. Ondanks deze ervaring is elke opstelling weer nieuw, elke opleiding weer anders.

Onderstaand lichten we de programma’s en thema’s toe. Weet je al wat je wilt en wat bij jou past, kijk dan direct bij ons aanbod.

Cursusaanbod

Programma's

(Basis)opleidingen

Een opleiding waarin we je het ambacht leren van systemisch fenomenologisch werk, al dan niet met opstellingen.

Workshops

Een- of meerdaagse activiteiten systemisch werken. Bijv. workshops familie- en organisatieopstellingen, of specifieke thema’s.

Introductiecursussen

Korte cursussen om een eerste indruk te krijgen en een ervaring op te doen in systemisch fenomenologisch werk.

Masteropleidingen

Een opleiding om je vaardigheden als systemisch professional intensief te verdiepen en uit te breiden.

Masterclasses

Een- of meerdaagse verdieping van systemisch fenomenologisch werk voor systemische professionals. Gerelateerd aan een specifiek thema.

Congressen/Seminars

Periodiek organiseren we een congres of seminar rondom een maatschappelijk thema en/of gericht op systemische professionals.

Onze passie is een stroom van nieuwe inzichten op te wekken en te delen.

Wij geven workshops, opleidingen en coaching op het gebied van systemisch werk en opstellingen

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.