Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blended opleidingSystemisch Coachen

Een effectieve versie van de opleiding Systemisch coachen: de blended variant. Deze combinatie van fysieke en online bijeenkomsten brengt best of both worlds bij elkaar: de effectiviteit en het gemak van online leren in je eigen tijd én het uitwisselen en oefenen met collega-deelnemers onder begeleiding.

De methode is anders, maar de inhoud niet. Systemisch coachen en systemisch leren denken staan centraal. Hoe kun je je cliënt systemisch coachen? Met toegang tot informatie die veelal onbewust, of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van de cliënt ontstaat er een nieuw perspectief – en vervolgens ruimte voor inzicht en groei.

Voor wie?

Systemisch coachen is voor iedereen die coachingsituaties in het professionele leven tegenkomt – of verwacht tegen te gaan komen. Coaches, managers, therapeuten, projectleiders, docenten, artsen, etc.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding Systemisch coachen – blended! is dat je na afloop op een systemische wijze cliënten kunt begeleiden en de houding en principes van systemisch fenomenologisch werk kunt inzetten.

Na het afronden van de opleiding:

  • heb je kennis van de werking van systemen en de drie mechanismen:eenheidsmechanisme, systeemmechanisme en evolutionaire kracht
  • kun je oordeelloos, fenomenologisch systemisch waarnemen en handelen
  • open je een nieuw perspectief bij de cliënt door essentiële vragen te stellen, waardoor de cliënt inzicht krijgt in zijn/haar systemische positie
  • kun je patronen uitleggen en de cliënt bewust inzicht geven in zijn of haar (tot dan toe) onbewuste patronen

Programma

De blended variant van de opleiding Systemisch coachen bestaat hoofdzakelijk uit 3 onderdelen:

  • 11 video’s. Deze opleiding biedt toegang tot veel video’s die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt. Hierin wordt de theorie en de achtergrond van systemisch fenomenologisch coachen uitgelegd.
  • 4 begeleide Zoom-sessies van 1,5 uur. In online Zoom-sessies worden de video’s besproken en is er ruimte voor uitwisseling, oefenen en leren met de hele groep.
  • 4 fysieke en begeleide dagen. Op deze dagen zullen we het geleerde gaan toepassen en oefenen. De praktijk staat centraal. Dit doen we met de halve groep zodat iedereen goed aan bod kan komen en we veilig en coronaproof kunnen werken.

Daarnaast formeren we oefengroepen. Met de oefengroep plan je zelf tussen fysieke dagen bijeenkomsten (minimaal 1) waarin je samen met het huiswerk en de oefeningen aan de slag gaat.

Op deze manier is de blended variant een volwaardige variant van de reguliere opleiding Systemisch coachen.

Boek Systemisch coachen

Bij deze opleiding ontvang je een exemplaar van het boek Systemisch coachen. Auteurs en ervaren systemisch coaches Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder brengen jou als lezer op nieuwe gedachten, nieuwe vragen en nieuwe methoden om op de systemische lagen interventies te kunnen doen. Je leert je eigen vragen te formuleren, je eigen verdieping te creëren en deze kennis toe te passen in je coaching.

Toelating

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding Systemisch coachen – blended! Wel vragen we je om een motivatie te schrijven, zodat de trainer zich kan voorbereiden op wie er deelneemt.

Liever deze opleiding in een andere leervorm?

Kijk voor meer mogelijkheden bij Opleiding Systemisch coachen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.