Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopAfscheid in organisaties

De workshop Afscheid in organisaties leert je afscheid nemen van medewerkers. Afhechten helpt je medewerkers en je organisatie om het potentieel te laten stromen.

In organisaties worden regelmatig contracten medewerkers opgezegd of niet verlengd. Veelal gaat dit vertrek met stille trom. Of medewerkers krijgen geen echt afscheid, aangezien alles online moest plaatsvinden. Al snel zijn er alweer nieuwe medewerkers aan het werk op deze posities. Wat heeft dit voor invloed op de lange termijn? Niemand die het weet.

Wat we wel weten is dat het voor het geheel én de delen van de organisatie van belang is om af te hechten. En daar is het nooit te laat voor. Zodat het potentieel van de medewerkers kan blijven stromen. Van de vertrokken medewerkers, de oude – en van de nieuwe medewerkers.

Voor wie?

Medewerkers, leidinggevenden, directie, maar ook externe partijen zoals consultants, trainers of adviseurs. Kortom; deze dag is voor eenieder die werkzaam is binnen een organisatie en zich daarbij betrokken voelt.

Doel van de workshop

In deze workshop bekijken we afscheid vanuit systemisch perspectief, zoals welke functie het heeft en welke invloed het heeft op de ordening binnen organisaties.

Je krijgt werkvormen die je altijd en overal kunt toepassen in je eigen organisatie. Uiteraard gaan we deze werkvormen ook zelf uitvoeren. Daarnaast werken we met mini opstellingen (afgeleide variant van opstellingen). Tevens kijken we naar dátgene waar we onbewust afscheid van genomen hebben, door de pandemie of misschien door andere omstandigheden, maar wat we weer hebben te ‘insourcen’, zodat het potentieel van de organisatie kan blijven stromen. Om voort te zetten, dát te doen waar het voor geboren is.

Toelating

Voor de workshop Afscheid in organisaties zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.