Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopConflict in organisaties

Een conflict in jouw organisatie? Leer het begrijpen én interveniëren met een systemische aanpak! Deze tweedaagse workshop helpt iedereen die te maken heeft met gedoe, weerstand en conflict in organisaties, zoals managers, bedrijfseigenaren, leiders, mediators, coaches en adviseurs.

Voor wie?

De workshop Conflict in organisaties is er voor professionals die in organisaties werken en die te maken hebben met conflicten en/of moeilijke werkrelaties. Het ’te maken hebben met’ kan ofwel zijn omdat je zelf in een dergelijke situatie verkeert, of omdat je op de een of andere manier moet bemiddelen in conflictsituaties.

Doel van de workshop

Je leert kijken naar de systemen en patronen die een rol kunnen spelen in conflicten. Welke systemen brengen de partijen in dit conflict? Aan wie of wat zijn zij onbewust loyaal in het hebben van dit conflict? En aan wie of wat ben je loyaal vanuit je eigen rol? En wat voor interventies kun je vanuit dit systemische perspectief toevoegen aan alles wat je al weet en kunt?

Programma

Ingrediënten van de workshop:

  • Introductie hoe systemen werken vanuit een systemisch fenomenologisch perspectief en hoe conflicten daarin een rol spelen.
  • Ervaren wat de rol van conflicten is in je eigen organisatie, inbreng van eigen casuïstiek en inzichten ophalen.
  • Uitleg en verkenning (met mini-opstelling en/of oefeningen) van een aantal systemische patronen over hoe personen en teams als symptoom betrokken kunnen zijn in conflict en gedoe.

Toelating

Voor de workshop Conflict in organisaties zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.