Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopDat éne duwtje

Systemische coaching kan je net dat duwtje geven dat je nodig hebt. Waardoor je hele systeem een zucht slaakt, alsof het zegt: ‘hèhè, dat werd tijd, nu kunnen we eindelijk weer verder!’  In de online workshop Dat éne duwtje leer je systemen begrijpen en een eerste stap te zetten.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in de mogelijkheden van de systemische blik.

Doel van de workshop

Vanuit systemisch perspectief een duwtje geven kan een groot effect hebben. Het kan zijn dat iemand een zin uitspreekt die al zolang in het systeem niet uitgesproken kon worden. Een uitgescheurde bladzijde uit de geschiedenis, die zo langzamerhand wel echt een plek wilde krijgen in dat geschiedenisboek. En gek genoeg is dat vaak net dat ene duwtje wat het leven weer vloeiender maakt, of wat maakt dat het ongewenste gedrag van kinderen bijvoorbeeld niet meer zo hardnekkig hoeft te zijn. Dat ongewenste gedrag was dan kennelijk verbonden met iets in het systeem dat zo ongewenst was, dat het misschien wel generaties lang onder de deksel gehouden werd. Dan vraagt het moed om jezelf, als lid van dat systeem, die zin te horen uitspreken. Of die stap te doen, waar onbewust al generaties lang het predicaat ‘gevaar!’, of ‘niet doen!’ op lag.

Programma

In een online middagworkshop gaan wij in op een aantal vragen die net dat duwtje kunnen geven. Vaak resoneert dat zo bij een aantal andere deelnemers, dat ook daar die ‘hèhè-zucht’ weerklinkt. Daarnaast zal de trainer technische uitleg geven over de werking van systemen.

Tijdens deze online workshop gebruiken we het platform Zoom. Je ontvangt de Zoomlink 1 dag voor de workshop start.

Toelating

Voor de workshop Dat éne duwtje zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.