Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopDe kunst van het waarnemen

Waarnemen is een van de belangrijkste aspecten van het systemisch werk. Een kunst en een kunde. Deze verhelderende online workshop leert je waarnemen in jouw systemisch werk wanneer je mensen coacht of een opstelling begeleidt.

Voor wie?

Voor mensen die een opleiding in systemisch werk hebben gevolgd.

Doel van de workshop

Waarnemen vanuit het niet-weten, waarnemen met al je zintuigen en je hele lichaam, waarnemen wat je aan de client kan waarnemen, aan je zelf, wat dóór de client heen komt, waarnemen van subtiele bewegingen in een lichaam, waarnemen van patronen, waarnemen van het systeem als geheel; er valt zo ongelofelijk veel waar te nemen wanneer je mensen coacht, of wanneer je een opstelling begeleidt.

De kunst en kunde van het waarnemen kan je niet vaak genoeg blijven trainen. En vooral trainen om niet direct iets te gaan doen met de waargenomen informatie, maar het voor ‘waar’ nemen en wachten tot verschillende waarnemingen opeens samenvallen tot een helder patroon.

Je zal verbaasd staan over hoeveel meer, of anders, je na deze verdiepingsmiddagen opmerkt en hoe dat je werk verdiept!

Programma

Twee maal een middag waarin we vooral allerlei oefeningen doen. Tijdens de eerste middag ontstaan er intervisiegroepjes, om in de periode tussen de twee modules mee te oefenen.

Toelating

Voor de workshop De kunst van het waarnemen zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.