Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopLeerproblemen en gedragsmoeilijkheden

Deze workshop leert je vanuit de blik van systemisch werk kijken naar leerproblemen en gedragsmoeilijkheden. Wanneer ouders, of professionals naar het gedrag of de leermoeilijkheden kijken met de systemische blik – wetend dat het gedrag hard aan het werk is om ons systeem ‘heel’ te maken – dan ontspant er al wat. Dat gedrag hoeft dan niet meer zo prominent aanwezig te zijn. Zo ontstaat er ruimte voor leren en spelen.

Voor wie?

Een workshop voor ouders en docenten, ook voor volwassenen met ADHD of bijvoorbeeld dyslexie, begeleiders bij leerproblemen en andere geïnteresseerden.

Allerlei gedrag- en leermoeilijkheden kunnen ingebracht worden, van autismestoornissen tot vaak ruzie maken, of moeite hebben met rekenen bijvoorbeeld.

Doel van de workshop

Na deze workshop kijk je vanuit een ander perspectief naar leerproblemen en gedragsmoeilijkheden en heb je andere handvatten om ermee om te gaan dan voorheen.

Programma

In de workshop Leerproblemen en gedragsmoeilijkheden starten we met een inleiding over systemen en een uitleg over hoe gedrag van nu vaak terug te voeren is naar het overleven van pijnlijke gebeurtenissen door de grootouders.

Door met opstellingen (in de verbeelding) te kijken naar een aantal cases over leer- en gedragsmoeilijkheden krijgen we inzichten over hoe we allemaal verbonden zijn met ons achtergrondsysteem, en ook met andere systemen waarin we leven en werken, zoals het schoolsysteem.

Toelating

Voor de workshop Leerproblemen en gedragsmoeilijkheden zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.