Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopOnline opstellingen

Online opstellingen, virtueel en in 3D, geven je in deze workshop een waardevol systemisch inzicht in je familie of organisatie. Ontdek welke voordelen ze bieden ten opzichte van fysieke opstellingen!

Voor wie?

De workshop Online opstellingen is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten, wel eens een online opstelling willen meemaken en / of voor mensen die een persoonlijke vraag  of een organisatievraagstuk willen onderzoeken met een opstelling. Bij deze workshop van 4 uur kunnen er ongeveer 3 cases behandeld worden. Tijdens de workshop zullen we kijken met welke cases we gaan werken.

Doel van de workshop

Na deze workshop:

  • Heb je nieuwe inzichten;
  • Lang verdrongen geschiedenis komt meer op de voorgrond;
  • Leer je wat de grondslag van je vraagstuk is;
  • Is er een nieuwe beweging in gang gezet.
  • Je hebt kennis gemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan/getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen.

Groot voordeel van een virtuele/3D online opstelling is dat de vraagsteller de opstelling vanuit verschillende posities kan bekijken, zelfs door de ogen van de representanten. Dat geeft een heel ander inzicht in het vraagstuk.

Programma

Na een korte inleiding over hoe systemen werken, worden er met hulp van het programma SystemicVR opstellingen gedaan. Het lijkt op opstellingen die wij ook fysiek in dezelfde ruimte doen maar dan virtueel en in 3D.

Tijdens het begeleiden van opstellingen zal waar mogelijk en gepast de interventies hardop geduid worden. In een opstelling komen zoveel thema’s langs, dat de kans groot is dat al door het meebeleven van de opstelling van een ander, er bij jezelf een proces opgang komt, waarin verheldering op eigen (onbewuste) vragen ontstaat en je systemische bewustzijn wordt aangewakkerd.

Toelating

Voor de workshop Online opstellingen heb je geen vooropleiding nodig.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.