Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopSystemisch Onderzoek naar Commons Initiatieven

Veel commons initiatieven lijken nog niet volledig tot bloei te komen. Wat kunnen we leren en toevoegen vanuit systemisch perspectief? Deze workshop is onderdeel van een systemisch onderzoek naar de mogelijkheden van commons initiatieven.

Voor wie?

Diverse partijen met interesse in en/of baat bij commons initiatieven, zoals initiatiefnemers, gemeenten, netwerkbeheerders en uitvoerders. We zoeken ook representanten. Liefst die niet rechtstreeks betrokken zijn bij de casussen waarmee wordt gewerkt, maar die wel interesse hebben in het veld van commons en/of burgerinitiatieven.

Doel van de workshop

Het Bert Hellinger Instituut Nederland doet in opdracht van RVO en in samenwerking met het MVI-energieprogramma (MVI-e) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een systemisch onderzoek naar commons initiatieven.

Er wordt veel potentie gezien in dit soort initiatieven vanwege de grotere veerkracht en wendbaarheid die ze lijken te hebben. En tegelijkertijd lijkt het er regelmatig op dat deze potentie niet (volledig) ontsloten kan worden. Wij mogen bijdragen aan zowel systemisch onderzoek hieromtrent als aan het lerend vermogen van de commons-beweging en de daarin betrokken multi-actoren.

Programma

We organiseren een aantal online workshops van ieder een halve dag, waarin we 1 of 2 casussen opstellen.

Toelating

Voor de workshop Systemisch onderzoek naar commons initiatieven zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.