Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopTrauma in opstelling en/of coaching

Als systemisch begeleider kun je op de meest onverwachte momenten geconfronteerd worden met een traumareactie: bij je cliënt, in een opstelling of bij aanwezigen in een workshop of training.

Hoewel een reactie instinctief die van ‘freeze’ (bevriezen), ‘fight’ (vechten) of ‘flight’ (vluchten) zou kunnen zijn, heb je óók een verantwoordelijkheid als begeleider. Hoe voorkom je dat je cliënt in een ‘slechtere’ toestand vertrekt dan dat zij of hij aankwam? Hoe hanteer je jezelf en dat wat is geopend? Hoe kun je aanwezig blijven en wat kun je doen?

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld om te leren wat het van jou als begeleider vraagt om met traumatische gebeurtenissen en reactiveringen bij je cliënt of aanwezigen om te gaan. Welke innerlijke houding vergt dit? Hoe kun je signalen oppikken die op trauma wijzen? En wat zijn eerste stappen die je kunt zetten om met dat wat geopend en geraakt is, te werken?

Doel van de opleiding

Deze workshop is gericht op het begeleiderschap van cliënten met trauma’s en zal weinig tot geen gelegenheid zijn voor persoonlijke traumaverwerking.

Programma

In deze tweedaagse workshop worden de eerste beginselen van het werken met trauma uitgelegd. Er worden veel oefeningen gedaan om te exploreren wat het van jou als begeleider vraagt om met trauma te werken. Er worden praktische manieren aangereikt die je zullen helpen in je allround begeleiderschap.

Toelating

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan deze workshop.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.
Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.