Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopVeerkracht voor trauma

Veerkracht helpt je omgaan met trauma en moeilijke veranderingen. Deze workshop versterkt je systemische kracht met oefeningen en opstellingen.

Voor wie?

De workshop Veerkracht voor trauma richt zich niet op bepaalde groepen. Iedereen die interesse heeft in een systemische benadering van trauma is welkom.

Doel van de workshop

De evolutionaire kracht vol aan het werk, we leven in een ontwrichtende tijd, één van een omvang die de meesten van ons niet eerder persoonlijk hebben meegemaakt. Een tijd waarin we in het ‘Niet Weten’ zijn.

Wat we weten van ontwrichtende tijden, is dat het kan veroorzaken dat mensen onbewust allerlei strategieën gaan hanteren om te overleven. Die strategieën kunnen heel behulpzaam zijn in het moment zelf maar kunnen ook veroorzaken dat iemand op termijn uitgeput, ontheemd, vervreemd, on-eigenlijk raakt.

Het zou kunnen dat deze tijd van Niet Weten op kortere of langere termijn traumareacties geeft, of oude trauma’s uit je eigen leven of uit generaties voor jou activeert.

Of dit wel of niet gebeurt, wordt door heel veel omstandigheden en aspecten bepaald. Op zijn minst op één aspect daarvan, veerkracht, hebben we zelf invloed. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe beter je met moeilijke gebeurtenissen en veranderingen kunt omgaan.

Programma

In deze online workshop ga je systemisch verkennen hoe het zit met jouw veerkracht. Wat is veerkracht voor jou? Welke veerkracht ondersteunende bronnen heb je binnen bereik? Wat betekent Niet Weten voor jou en hoe raakt je dat? Hoe raakt dat je in je achtergrond? En in al dat Niet Weten, welke hou-vast-jes zoek je en heb je?

Het zijn twee modules van 1,5 uur en tussen de twee modules is er een halfuur pauze.

Toelating

Voor de workshop Veerkracht voor trauma zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.