Barbara Hoogenboom
Is mede-eigenaar van en opleider bij het Bert Hellinger instituut Nederland.
ProfielBestemming, een plaats of dat wat het leven voor je in petto heeft?
Bestemming. Bij dat woord denk je misschien eerst aan een specifieke plaats waar je heen wilt en waar je je reis naar toe kunt plannen, bijvoorbeeld te voet, per auto, per trein of met een ander vervoermiddel. En als je er bent zegt de routeplanner duidelijk ‘u heeft uw bestemming bereikt’.
Maar je kunt ook een bestemming hebben bijvoorbeeld in je werk, met een bepaalde hobby of in bepaalde zakelijke of persoonlijke vriendschappen.
Als je op enig moment vast loopt in je werk, kan het vanuit systemisch perspectief onder andere te maken hebben met het bereiken van je bestemming, het bezig zijn met iemand anders’ bestemming, je eigen bestemming te veronachtzamen of met het onbewust in dienst genomen zijn door een nieuwe bestemming.
En als je bestemming in je werkt bereikt is, kan het heel spannend zijn om naar een andere bestemming over te gaan: alsof je maanden, onderin de ‘U’ (van Theory U) bent. Nou ja bent, het voelt als bungelen, weet ik uit eigen ervaring.
Ik heb dit nu twee keer meegemaakt: de eerste keer toen ik na elf jaar loondienst in de financiële sector de overstap maakte naar het zelfstandige mediatorschap. De tweede keer toen ik na ongeveer even zolang mediatorschap in dienst genomen werd door de wereld van het systemische werk.
De eerste keer voelde ik heel duidelijk dat mijn bestemming in de financiële sector bereikt was, en ging ik actief op zoek naar een nieuw beroep: het werd mediator.
De tweede keer voelde ik totaal niet dat mijn bestemming bereikt was. Wel werd ik in dienst genomen door een nieuwe bestemming: die als opsteller/trainer bij en mede-eigenaar van het Bert Hellinger Instituut. En nadat ik me daardoor heb laten grijpen, werd snel voelbaar dat mijn bestemming als mediator bereikt was.
En nu weer terug naar bestemming, in de zin van ‘een specifieke plaats’.
Het feit dat ik in Amsterdam woon, en niet van plan was of ben om te verhuizen naar Groningen, was voor Jan Jacob en Bibi gelukkig geen bezwaar. En in het kader van ‘als Mohammed niet –iedere dag- naar de berg kan, brengen we de berg naar Mohammed’, openen we heel binnenkort een tweede locatie van het Bert Hellinger Instituut Nederland in … Amsterdam!
De locatie De Zeven Linden in Middelbert blijft bestaan, met een net zo vol programma als altijd. De locatie in Amsterdam komt erbij. De meeste basisopleidingen gaan hier ook gegeven worden, evenals diverse workshops en andere activiteiten, gegeven door onze eigen trainers. Ook kunnen we deze ruimte gebruiken voor de vele verzoeken voor maatwerk/in company opstellingen en coachings.
Vanaf medio maart 2017 heten we je van harte welkom in Amsterdam. De locatie in Amsterdam heeft als ‘werknaam’ De Paddestoel gekregen, te danken aan de vorm van het vrijstaande monumentale gebouw. Echter, inmiddels weten we veel over de historie van dit bijzondere pand en misschien verdient het pand wel een andere naam. We weten het nog niet, dus wordt vervolgd…
Hieronder zie je een voorproefje van het komende aanbod in Amsterdam. En, om volledig te zijn, nemen we daaronder ook een voorproef op van diverse hele interessante opleidingen en workshops van een aantal internationale gasttrainers, die in Middelbert zullen plaats vinden.
Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?
Aanbod
Groei op professioneel, persoonlijk of maatschappelijk vlak met een cursus, training of coaching van het BHI.
Over het BHI
Het BHI is hét opleidings-, kennis- en onderzoekscentrum voor systemisch werk. Maak kennis met het team, onze locaties en historie.
FAQ's
Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Bekijk de veelgestelde vragen over systemisch werk in het algemeen of het BHI.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.
InschrijvenOver het Bert Hellinger Instituut
Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.