Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Adviesgesprekken & Coaching

Wanneer er patronen vanuit de achtergrond of andere sociale systemen meespelen

Individuele coaching

Wanneer iemand zijn of haar vraag vertelt, luistert de coach met oren die zich steeds afvragen: “Voor wat is dit vraagstuk een oplossing?”. “Wat in het systeem wil gezien worden en weer een plek in de geschiedenis hebben?”

We diepen de onderliggende patronen op en proberen met het uitspreken van zinnen uit wat van de werkelijke geschiedenis erkend wil worden, tot je als cliënt merkt dat je een volgende stap kan zetten. Ook al is nog niet concreet welke stap dat zal zijn.

Tijdens en na de coaching komt er een proces in beweging om oude, of voor jou niet werkende patronen te kunnen laten varen en nieuwe wegen in te kunnen slaan. Je hebt een ander perspectief, van waaruit het vraagstuk er anders uitziet, een andere vraag is geworden, of zelfs geen vraagstuk meer is.

Workshop of individuele coaching?

Meedoen met een workshop opstellingen mét representanten geeft enorm veel inzicht in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om -geheel onbewust!- het systeem compleet proberen te maken. Het meemaken en zelf representeren in opstellingen van anderen zet vaak al veel in beweging om eigen vraagstukken aan te gaan. Daarom zijn wij groot fan van een één- of tweedaagse workshop opstellingen. Echter, we kunnen ons ook goed voorstellen dat een workshop om verschillende redenen een brug te ver is en je liever 1-op-1 met een coach op een systemische wijze met je vraagstuk aan de slag gaat.

Duur coaching

Meestal vindt er één sessie plaats, van ongeveer anderhalf uur. Soms komt er uit de eerste vraag een vervolgvraag en wordt er later een tweede sessie afgesproken.

Voor wie

Voor mensen die met een vraag worstelen, waarvan ze het vermoeden hebben dat er onbewuste patronen en loyaliteiten vanuit hun achtergrond of andere sociale systemen kunnen meespelen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in individuele systemische coaching, neem dan contact op met het secretariaat.

Video

In deze animatie over Systemische Coaching wordt toegankelijk en beeldend uitgelegd hoe de systemisch coach te werk gaat, samen met de coachee.

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Over ons

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Blogs/Artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.