Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

22 mei 2015| Organisatieopstellingen

Laten gaan en inhouden…

De projectleider van het Letse Ministerie van Financiën komt binnen. Haar taak is om de invoering van de Euro over een jaar voor te bereiden. Dat de Euro komt, betekent dat de huidige munteenheid, de Lats, moet verdwijnen. Ze wil weten wat ze als ministerie kunnen doen om om te gaan met de weerstand van de bevolking. We doen een zwermopstelling: een representant voor de Lats, een representant voor de Euro en tien representanten voor burgers uit Letland.

Ze zijn allen vrij hun natuurlijke bewegingen te volgen. Meteen wordt duidelijk dat beide munten heel andere waarden hebben dan alleen maar hun wisselkoers: de Lats staat voor de Letlandse ziel, de euro staat voor kansen en beweging, maar wordt ervaren als oppervlakkig.

De meeste Letten zijn verbonden met een eerdere geschiedenis: de korte periode tussen 1918 en 1941, de eerste keer in de geschiedenis dat Letland onafhankelijk was, vóór de invasie van Duitsland en de latere inlijving bij de Sovjetunie. De projectleider, deels in de opstelling, deels observerend, schrijft zich een ongeluk.

Het wordt haar duidelijk dat ze een andere koers moeten varen in de invoeringscampagne.

De dag na de verkiezingen. Bert Hellinger, nu 87 jaar, maakt er een opmerking over: ‘Ik heb gehoord dat er verkiezingen zijn geweest…… En dat iedereen gewonnen heeft….’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.