Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Over ons

Onze kennis en ervaring, voor zover ons dat ter beschikking staan, delen we graag!

Het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) is sinds 2000 hét opleidings-, kennis- en onderzoekscentrum voor systemisch werk. De eerste jaren hebben we ons vooral gericht op het geven van opleidingen en doen van opstellingen in Nederland. Inmiddels zijn we niet meer weg te denken van het systemische wereldtoneel. Dagelijks vinden er workshops, opleidingen en incompany trainingen plaats in binnen- en buitenland.

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken. In al deze sectoren onderzoeken we samen de verschillende thema’s die aan de orde gesteld moeten worden.
Onze reikwijdte is hierdoor in alle opzichten groot. Desondanks, of misschien ook wel dankzij, zijn we een omgeving waarin deelnemers zich thuis voelen. Een plek, waar groei mogelijk is. Waar ieder individu, ieder patroon en ieder systeem welkom is. Waar potentieel kan gaan stromen.

In Nederland hebben we aan de wieg gestaan van de eerste ontwikkelingen van het systemisch werk. De allereerste systemische opleiding van Nederland werd gegeven door Jan Jacob Stam, in Almen. Ondanks onze lange ervaring is elke opstelling weer nieuw, elke opleiding weer anders. We bevinden ons in een veld van beweging. In zekere zin beschouwen we onszelf dan ook als mede-deelnemers. We doen voortdurend nieuwe ontdekkingen en blijven gretig naar de ontwikkelingen in dit werk.

In Nederland hebben we aan de wieg gestaan van de eerste ontwikkelingen van het systemisch werk

Ons team

Het BHIN bestaat van oorsprong uit het echtpaar Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder en is opgericht in 2000 in nauw overleg met Bert Hellinger. Sinds begin 2015 is Barbara Hoogenboom mede-eigenaar geworden, zodat het BHIN nu drie eigenaren kent.

Naast hen zijn er vele binnenlandse- en buitenlandse gelieerde trainers die verbonden zijn aan ons instituut. Ook hebben we een aantal onmisbare krachten op kantoor. Als laatste, niet te vergeten, hebben we een gastheer en een gastvrouw voor de inwendige mens. Samen vormen we een hecht team dat staat voor kwaliteit en ontwikkeling.

Wil je meer weten over wie we zijn?

Op de teampagina stellen we ons graag aan je voor.
Ons team
Verder zijn er vele gasttrainers uit binnen- en buitenland die we regelmatig uitnodigen voor specifieke thema’s, in onze opleidingen of voor speciale masterclasses.

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]