Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

30 juni 2016| Organisatieopstellingen

Peru: Samoerai

Een Aziatisch ogende, vriendelijke vrouw heeft een coachingsopdracht gekregen. Haar opdrachtgever heeft een manager die hij eigenlijk wil ontslaan. Maar aarzelt. Hij wil de manager nog één kans geven. Daarom mag zij hem coachen.

De representant van de manager/coachee voelt een enorme pijn in zijn nek. De opdrachtgever staat een paar meter achter hem.

En dan komt de representant van de coach. Die staat wat op afstand, maar als ik in haar ogen kijk schrik ik me dood: ‘Als blikken kunnen doden…’.

Ik vraag aan de client: ‘Ben je de beul?’. Eerst schudt ze haar hoofd, maar dan opeens licht haar gelaat op en zegt ze: ‘Ik kom uit een familie van Samoerai…’. Die opmerking lucht overigens de representant van de manager/coachee enorm op.

De volgende dag zegt de client: ‘Verdorie, ik word steeds voor dit soort opdrachten gevraagd…’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.