3 seconden Schaamteloze Moed (Corona: 28 maart, 2020)
Wat is de bron van drie seconden schaamteloze moed?
Dat is Geist, oftewel de aanstormende toekomst.
Wat doet drie seconden schaamteloze moed?
Je meenemen in de beweging die leven van jou wil.
Wat bewerkstelligen drie seconden schaamteloze moed?
Dat er iets (de bouw, de gezondheidszorg, het onderwijs, vluchtelingenopvang, je bedrijf, je organisatie, je buurt, je gezin, je huwelijk of welke relaties in welk systeem dan ook) uit haar bestaande patroon gerukt wordt en er mogelijk ruimte ontstaat voor een mogelijk nieuw kristal van een mogelijk nieuw patroon.
Wat vergen drie seconden schaamteloze moed?
Volstrekt buiten je comfort zone gaan en de drie seconden van ondeelbare alleenheid verdragen.
Waar begint drie seconden schaamteloze moed?
In het zich opdringende besef dat er iets voorbij is, en wel voorgoed.
Is drie seconden schaamteloze moed planbaar?
Nee. Je kunt het je voornemen, maar het moment waarop 3SM gedaan wil worden komt altijd slecht uit. Kairos, de Griekse God van ‘het juiste moment’, is onverbiddelijk en geeft ons maar één kans, juist op dat moment dat het zo slecht uit komt.
Zit er liefde en warmte in drie seconden schaamteloze moed?
Oneindig veel. Een voorbij-persoonlijke, en daardoor intense, intieme liefde voor het grotere geheel en voor dat, wat wil ontstaan.
3SM kent geen bijsluiter
Jonathan (Jan Jacob Stam)
Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?
Aanbod
Groei op professioneel, persoonlijk of maatschappelijk vlak met een cursus, training of coaching van het BHI.
Over het BHI
Het BHI is hét opleidings-, kennis- en onderzoekscentrum voor systemisch werk. Maak kennis met het team, onze locaties en historie.
FAQ's
Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Bekijk de veelgestelde vragen over systemisch werk in het algemeen of het BHI.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.
InschrijvenOver het Bert Hellinger Instituut
Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.