Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

OpleidingFamilieopstellingen voor organisatieopstellers

Familieopstellingen helpen organisatieopstellers de grenzen van het organisatiesysteem doorbreken. Soms gaat het bij een organisatievraagstuk meer over een persoonlijke, werkgerelateerde vraag van de vraaginbrenger. Immers, veel patronen en dynamieken die zich in organisaties herhalen, hebben ook hun oorsprong in een familiesysteem. Deze opleiding helpt organisatieopstellers bij het begeleiden van familieopstellingen en persoonlijke thema’s van cliënten.

Voor wie?

Deze korte opleiding is bedoeld voor organisatieopstellers die al een volwaardige opleiding Systemisch werk met organisatieopstellingen voltooid hebben. De opleiding Familieopstellingen voor organisatieopstellers helpt hen familiedynamieken in hun werk te herkennen en desgewenst mee te werken.

Doel van de opleiding

Na het afronden van de opleiding kun je:

  • herkennen wat zich in het (familie)systeem afspeelt
  • de werking van systemen binnen families en de drie voortlevingsmechanismen toepassen
  • ·oordeelloos, fenomenologisch systemisch waarnemen en handelen
  • de systemische principes en methodes toepassen om verantwoord een familieopstelling te begeleiden
  • de verschillen tussen organisatiesystemen en familiesystemen benoemen
  • je eigen patronen aanwijzen

Programma

De opleiding Familieopstellingen voor organisatieopstellers bestaat uit een blok van drie dagen en een blok van twee dagen (totaal 5 dagen). Middels oefeningen, opstellingen, theorie en cases nemen we je mee in het systemisch ‘familie’-werk. In het eerste blok gaan we in op een aantal thema’s en jouw houding als begeleider. In het tweede blok ga je onder coaching van een trainer zelf een opstelling begeleiden.

Toelating

De toelatingseis is een voltooide opleiding Systemisch werk met organisatieopstellingen. Bij aanmelding wordt naar deze vooropleiding gevraagd. Ook vragen we je om een motivatie te schrijven, zodat de trainer zich kan voorbereiden op wie er deelneemt.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

De startdata voor deze opleiding

In ons cursusaanbod wordt de opleiding op regelmatige basis aangeboden. Er zijn dus verschillende startdata en trainers. Zie hieronder de agenda voor deze opleiding of ga direct naar onze aanbodpagina voor de uitgebreide informatie

6 december 2023
6 dagen
Groningen
Jochen Beyer
€ 1800,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.