Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

OpleidingOnline systemisch werk

Hoe kun je systemisch werken online volledig inzetten? Het online werken doet niet onder voor traditioneel systemisch werken en geeft toegang tot diepe(re) lagen vol inzichten en bewegingen. Online systemisch werken is natuurlijk wel anders dan fysiek in dezelfde ruimte werken met je cliënt of het team. Maar wat is er dan anders, welke andere innerlijke houding heb je nodig en welke insteek werkt het beste?

Deze opleiding helpt je groeien in het online systemisch werk. Je leert welke insteek en andere innerlijke houding je nodig hebt bij online systemisch werk.

Voor wie?

Je bent bekend met het systemisch werk, je hebt al een opleiding gedaan of je bent daarmee bezig. Het maakt niet uit of je expertise zit in systemisch werken met opstellingen of in het systemisch coachen. De kern is dat je meer wilt leren en ervaren over het online systemisch fenomenologisch werk.

Doel van de opleiding

De training Online systemisch werken laat je zien hoe je met online systemisch werken de beste resultaten kunt boeken. Daarvoor richten wij ons op:

  • de kern van systemisch fenomenologisch werk
  • wat is online werken precies?
  • loyaliteit en disloyaliteit tijdens online systemisch werk
  • online systemisch waarnemen
  • online inzetten van de innerlijke houding
  • tafelopstellingen en opstellingen met verschillende materialen toepassen
  • opstellingen in de verbeelding inzetten
  • virtueel in 3D opstellingen doen en ervaren met SystemicVR

Programma

Tijdens de training hebben wij 4 online sessies van 3 uur per sessie. We bespreken diverse methodes van online werken en er is ruimte om deze methodes zelf te ervaren. Daarnaast gaan wij de diepte in wat online systemisch werk van jou vraagt als begeleider van opstellingen en/of systemisch coach. Er staan diverse trainingsvideo’s over de basis van het systemisch werk tot je beschikking: de werking van de gewetens, principes en patronen.

Na deze 4 blokken hebben we na ongeveer 5 weken een online sessie: “Ambacht in ontwikkelingen”. Tijdens deze “terugkomsessie” van 90 minuten kunnen de deelnemers ervaringen, successen, worstelingen en nieuwe inzichten uitwisselen en is er ruimte voor vragen.

Tijdens de gehele training heb je toegang tot het virtuele programma SystemicVR, waarmee je online in 3D opstellingen kunt doen en waarmee je systemisch kunt coachen.

De totale groep bestaat uit maximaal 25 deelnemers per training. We maken gebruik van Zoom tijdens de online sessies. De persoonlijke toegang van het programma SystemicVR zal 2 weken voor de start van de training voor je geactiveerd worden en actief blijven tijdens de duur van de opleiding (3 maanden).

Toelating

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Online systemisch werk verwachten we dat je al bekend bent met het systemisch werk, een opleiding hierin hebt gevolgd of daarmee bezig bent.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.